Ek Gıda Altına Çok Yapması

104 görüntüleme
G

Gülan Ö.

20 Aralık 2025 21:40
Yedinci ayımıza yeni girdik bir aydır patates kabak havuç avokado yumurta sarısı yoğurt irmik pirinç unu bunları deneyerek ilerledim kızarıklık falan olmuyor ama günlük altını değiştirdim sayı 5.06 oluyor hiç katı olmuyo hatta bazen salyalı oluyo bazen daha mama sandalyesindeyken yaptığı oluyor anlayamadm alerji mi başka birşey mi😒 bir aydır kilo alımı sadece 300 gr almış mamayla besleniyor şuan 8.300 kilosu
B

Buket ..

20 Aralık 2025 21:48
Bir kaç gün yoğurt ve yumurta sarısına ara verebilirsiniz belki hassasiyet yapmıştır alerji olsa farklı belirtiler de olurdu
G

Gülan Ö.

20 Aralık 2025 21:52
Hmm bu şekilde bi deneyeyim yoğurdu neredeyse her gün veriyordum yumurtayıda iki üç günde bir veriyordum
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

20 Aralık 2025 21:54
Merhaba; irmik, pirinç, yoğurt gibi besinler bebekten bebeğe değişmekle beraber çıkışı kolaylaştırıcı besinlerdir. Alerji için daha çok kılcal kan,kan ya da yoğun mukus görüntüsü bekleriz.Bulunduğunuz ay itibariye hala sindirim sistemi tam anlamıyla gelişmedi. Tüm besinlere 3 gün kuralını uygulamayı unutmayın. Bebeğinize bir beslenme günlüğü tutarsanız hangi besinin nasıl etki ettiğini yakından gözlemlersiniz. Ayrıca ilk 6 ay bebeğinizin en hızlı büyüdüğü dönemdir, sonraki dönemlerde bu kadar büyük sıçramalar olmayacaktır. Doktorunuz büyüme gelişmede bir gerileme görürse önlem alacaktır 🌺
G

Gülan Ö.

20 Aralık 2025 22:00
İrmik yulaf pirinç unu hepsini internetten bebek için özel olanlardan aldım peki bunlar mukuslu yapmasının sebebiyse ne tür besinler verebilirim çok zorlanıyorum ekgıda sürecine girdiğimizden beri 🤯
Tuğba D.

Tuğba D.

20 Aralık 2025 22:04
Merhaba Yumurta ve yoğurda1 hafta ara verin bi gözlemleyin isterseniz mukuslu kaka genelde alerjik bebeklerde oluyor . Eğer bunları kesince olmuyorsa 1 hafta yogurdu verin değişiklik yoksa yumurtayı da deneyin belki ikisinden birine karşı hassasiyeti vardır
G

Gülan Ö.

20 Aralık 2025 22:07
Olabilir canım ikisinide çıkarıp deneyeceğim bakalım 👍
İ

İ.E.

21 Aralık 2025 01:37
Hareketlendigi aylar bu aylar ek gidayla 300 500gr kilo almasi normal. Arkadaslarin dedigi gibi alerji de olabilir. Dis cikarma donemi de olabilir. Dis doneminde salya artisiyla mukuslu kaka cok olasi. Ishal gibi cok sık kaka yapmalari da cok gorulur. Bir ihtimal de gastrokolik refleks. Sagliksal bir problem degil biraz genetik. Mide hareketlenmesi bagirsak hareketlenmesini tetikler.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir