Ek Gıda Alışverişi

99 görüntüleme
K

Kübra N. A.

Premium Üye
14 Temmuz 2026 10:01
Bebeğim 5 aylık ve ek gıda alışverişine çıkacağım. Önerileriniz ve olmazsa olmazlarınız neler?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Temmuz 2026 10:06
Ek Gıda Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğiniz 5 aylık ve ek gıda alışverişine çıkıyorsunuz! Bu heyecan verici bir süreç, ancak doğru ürünleri seçmek önemlidir. İşte ek gıda alışverişinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:

Doğal ve Organik Ürünler: Bebeğinizin sağlığı için doğal ve organik ürünleri tercih edin. Bu ürünler, kimyasal katkı maddeleri ve pestisitlerden arınmış olur.
Alışveriş Listesi: Alışverişe çıkmadan önce bir liste hazırlayın. İhtiyacınız olan ürünleri belirleyin ve öncelik sırasına koyun.
Olmazsa Olmazlar:
1. Pirinç unu veya diğer tahıllar
2. Sebze ve meyveler (örneğin, havuç, patates, elma)
3. Yoğurt veya kefir
4. Yumurta
5. Balık veya tavuk (isteğe bağlı)
İlk Ek Gıdalar: Bebeğinizin ilk ek gıdaları olarak tek malzemeli ve kolay sindirilen ürünleri seçin. Örneğin, pirinç unu ile hazırlanan bir mamayı deneyebilirsiniz.

Ek gıda alışverişinde dikkat edilmesi gereken en önemli şey, bebeğinizin ihtiyaçlarına ve sindirim sistemine uygun ürünleri seçmektir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

14 Temmuz 2026 10:20
Bence buharda haşlama aparatı gerçekten başlıca alınması gerekenlerden ben cam rende kullanmadım elimde iyi bı rende vardı ama siz cam rende alabilirsiniz ben onun dışında birde silikon bebek kaşığı aldım bunlarla başladım alıştırma bardağı biberonu 7. Ayında aldım benimki biberon tarzı bişeyi kabul etmiyordu anca alıştı su içmeye onun dışında extra yicek organik ürün tarzı şeyleri almadım güvendiğim yerden doğal zeytinyağım vardı pirinç unu hiç kullanmadım irmik tam buğday unu yulaf ezmesi bu tarz şeyleri tadım sürecimiz bittikten sonra başladım açıkçası ben aşırı bir ek gıda alışverişi yapmadım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir