Ek Gıda Alımından Ne Kadar Süre Sonra Mama Verilmeli

44 görüntüleme
E

Ebru ..

6 Mart 2026 10:07
Oğlum 10 aylık oldu ama hâlâ pütürlü şeylerde öğürüp yediklerini kusuyor ek gıda yemek istemiyor çok az yedirebiliyorım kusmasın diye de zorlayamıyorum azıcık yediği içinde doymadığını düşünüyorum hemen ardından mama versem sorun olur mu yoksa bir kaç saat sonra mı mamasını vermeliyim. Bir de bu ek gıda isteksizliğini yiyememesini nasıl çözücem aşırı yordu beni bu durum başka çocuklar günde 3 öğün ara öğün falan yapıyor benim çocuğum günde üç beş kaşık yerse ne alâ
G

Güler Y.

6 Mart 2026 10:47
Benimde sekiz aylık aynı durumu yaşıyorum doktor mama yaparken sulu yap yani mamayı az koy dedi deneyeceğim sizede tavsiye olsun
O

Ozlem

6 Mart 2026 11:23
Bize doktorumuz şöyle demişti ek gıdayı ver ardından sütünü ver demişti içebildiği kadar içsin. İnstgramda gördüklerim mamayı belirli aralıktan sonra veriyor ama ben öyle yapmıyorum. Eğer öğün aralarını açmadıysanız ondan kaynaklıda olabilir mesela 4 saatte bir vermeye çalısın. 3 öğün 2 ara öğün yapanlara bende çok şaşırıyorum birde ayrı olarak mama veriyolar benim vaktim yetmiyor açıkcası gece uykusuna geçmiş oluyoruz ard arda beslemek gerekiyor. Benim kızımda aynı şekilde az yiyor zorlamamaya çalışıyorum. Kan tahlili baktırdınız mı onlarda çok etkiliyormuş

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir