Ek Gıda Alerji

75 görüntüleme
M

Melek T.

12 Şubat 2026 09:04
Merhaba oğlum 6 buçuk aylık olmak üzere artık günde iki öğün ek gıda vereceğim sabah kahvaltı olarak neler veriyorsunuz fikir almak istiyorum sizlerden.

Yumurta alerjimiz var süt ürünlerine de hassasiyetiniz var henüz tüketemiyor hiçbirini bunlar olmadan neler yapılabilir bizim gibi olan varsa tavsiyelerinizi bekliyorum🌸
H

Hakime S.

12 Şubat 2026 09:57
Meyveli muhallebi yapabilirsin yulaf ünlü falan
M

Melek T.

12 Şubat 2026 10:26

Hakime Sim

Meyveli muhallebi yapabilirsin yulaf ünlü falan

Hep o tarz yediriyorum aslında sanki sıkıldı gibi daha farklı şeyler yedire bilir miyim alternatif düşünüyorum.

İlk zamanlardaki hevesli yemiyor bebeğim
İ

İrem

12 Şubat 2026 11:05
Merhabalar biz de sizin durumdaydık başta ama kısa süre sonra doktorumuzun önerisiyle çok ufak yumurta ile başladık. Alerjenleri erken tanıştırmak daha iyiymiş yine doktorunuzla istişare edersiniz zaten :). Benim oğlan en çok avokado muz seviyor kahvaltıda; avokado, muz, labne, ceviz (cam rendeden toz halinde), pekmez, tahin bunlarla evirip çevirip yapıyordum :)) hem besleyici oluyor hem de çok seviyor bebeğim. Artık yumurtayı da açtık biz şükür şimdi biraz daha çeşitlendi tabi melek hanımcığım
M

Melek T.

12 Şubat 2026 11:13
Bizim yumurtaya alerjimiz yüksek çıktı. Önceliği şuan da süt ürünlerine açabilmek.

Süt ürünleri ve yumurta olmayınca da kahvaltıya insanın aklına hiçbişey gelmiyor. Avokado muz elma armut bebek irmiği pirinç unu sürekli farklı farklı yapmaya çalışıyorum ama sıkıldığını düşünmeye başladım bunları yemekten.

Bize doktor 8 aydan sonra tahin pekmez yedirmemizi söyledi bir çok meyveyi de aynı şekilde 8 ayda başlayabiliyor muşuz.

😭
İ

İrem

12 Şubat 2026 11:51
Bize tattırdıkça karıştırabilirsiniz dedi doktorumuz 🤷♀️ gerçekten ek gıda süreci insanın kafasını karıştırıp yetersiz hissettiren bir süreç çok haklısınız ben de yeni yeni rahatladım
M

Melek T.

12 Şubat 2026 12:19

İrem

Bize tattırdıkça karıştırabilirsiniz dedi doktorumuz 🤷♀️ gerçekten ek gıda süreci insanın kafasını karıştırıp yetersiz hissettiren bir süreç çok haklısınız ben de yeni yeni rahatladım

Evet oldukça yetersiz hissediyorum şu sıralar. Yemeyi seven çocuğum yemek istemiyor bu da oldukça üzüyor insanı. Cevaplarınız için teşekkür ederim İrem hanım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir