Ek Gıda 8. Ay Sert Kaka Sorunu Grçmiyor Yardımmm
155 görüntüleme
Z
Zeynep E. B.
15 Ocak 2026 18:34
8 aya birkaç günümüz kaldı kızım yaklaşık 2 haftadır kakasını dogru duzgun yapmıyor aslında hergun yapıyor ama katı ve bırkaö gün keçi pisliği kıvamındaydı cocuk cerrahına gittik 3 günlük bir lavman ve şurup verdi fakat şurubu hemen başlamanızı önermem çünkü o bir aylık tedavi dedi lla kurtarırsınız bence dedi evet lavmandan sonra rahatladık ıkı gün çiğköfte kıvamknda yaptı sonra yine katılaştı sonra bir gğn yapmadı ertssi gün daha katı yaptı bugunde yıne yApmadı az önce kucucuk bişey yapmış yedıklerıne dıkkst edıyorum süreklı kayıs kuru erik kırmızı pancar armut kabak bal kanağı lifli gıdalar verıyorum bu kakayı nasıl düzene sokacağız Allah aşkına yardımcı olurmusunuz günlerdir unlu yedırmıyordum sadece arada azcık irmik ve tel şehriye verıyordum nasıl düzenli normal kıvamda kaka yapmasını sağlarım yoruldum artık az beslenıyor faydasız beslenıyor dıye aklım cıkıyor
G
Gülcan Ş.
15 Ocak 2026 20:53
Öncelikle çok Gecmıs olsun ek gıda yemeklerine zeytinyağı kullanıyor musunuz ve ek gıda dışında anne sütü yada mama alıyor mu
Z
Zeynep E. B.
15 Ocak 2026 20:54
Zeytınyağı hındıstancevizi yağı kuru erik kuru kayısı armut elma herşey veriyorum sürekli kefir ve Şalgam bile verdim ek gıda dışında anne süt alıyor sadece
S
Seda N. S.
29 Ocak 2026 11:27
Su içiyor mu peki ben de su teklif etmediğim dönemlerde benzer durumlar yaşıyorum
B
Buket ..
29 Ocak 2026 11:38
Günde 100 ml kadar su içmesini sağlıyor musunuz? Ek gıdasından ayrı günde 1-2 kere 1 çay kaşığı zeytinyağ içirmeyi de deneyebilirsiniz irmik şehriye yerine yulaf unu tercih edin bir süre
Ö
Özge T.
30 Ocak 2026 21:16
Benim kızım da aynı şekilde 8 aya birkaç gün kaldı ve tıpa tıp aynı şeyleri yaşiyoruz. Ben bazen öğün atlıyorum hatta bazı günler doyum yapmıyorum. Çok endişeleniyordum az ve vitaminli beslenemiyor diye ama bu dönem böyle ve aslında daha tadımların olduğu bir dönem. 9-10 aya kadar çoğu doktor doyum beklemiyoruz diyor. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve bizim bebişler bu şekilde. Bir süre de böyle gidecek bir ileri iki geri. O yüzden sakin olmakta fayda var yavaş yavaş gideceğiz.
D
Dilek ..
30 Ocak 2026 23:37
Zeynep hanım kuru erik yedirin. Sabah akşam aç karnına zeytinyağı icirin. Faydası olur inşallah. Ben fayda gördünm. Bir de bu süreç. Bebek bağırsak gelişmiş olmayınca kakada sorun oluyor. Biz 20.ayda ancak rahatladık. Dulcesoft kaka yumuşatıcı ilaç kullanabilirsiniz. Doktora sorun. Biz 3 şişe kullandık. İyi geliyor.

Betül ..
30 Ocak 2026 23:40
Armut da çok işe yarıyor.Kayısı hoşafı da verebilirsiniz.
A
Arzu.G
30 Ocak 2026 23:56
Kabızlık için gerekli tüm besinleri vermissinizdir zaten onları geçiyorum .şuan hala ek gıda doyum süreci değil sizin için belki de miktar fazla geliyordur .çok iyi anlıyorum doymadigini düşünüp tedirgin oluyorsunuzdur ama bazen farkedemiyoruz yediklerinin sindirimi zorlaştırdığını
S
Semra K.
11 Şubat 2026 03:52
Merhabalar, bunları yapmadan önce ek gıda miktarını kontrol etmekte fayda var. Ben kızımda blw ile başladım, kendi yediği sürece hiç sorun yaşamadık. Seyahat ve misafirliğe gittiğimizdekendi yemesine müsaade etmediğim için ben yedirmek zorunda kaldım. Sonucunda ağlamalı ve ağrılı bir kabızlık sürecine girdik. Burada ek gıdaya 2 gün ara verdim ve sadece mama ile besledim. Normale dönünce de blw ağırlıklı beslenmesine özen gösterdim.
Kendisi yediğizaman miktarını çok güzel ayarlayabiliyor,fakat biz yedirdiğimizde kontrol kendinde olmadığı için doyduğunu anlamayıp yemeye devam ediyor. Ayrıca biz beslersek gıda reddi ihtimali yüksek demişti beslenme uzmanımız. Biz 7 aylıkken başladık blw ye bu arada. Umarım bir an önce çözülür 🙏🏼🍀
Kendisi yediğizaman miktarını çok güzel ayarlayabiliyor,fakat biz yedirdiğimizde kontrol kendinde olmadığı için doyduğunu anlamayıp yemeye devam ediyor. Ayrıca biz beslersek gıda reddi ihtimali yüksek demişti beslenme uzmanımız. Biz 7 aylıkken başladık blw ye bu arada. Umarım bir an önce çözülür 🙏🏼🍀
Z
Zeynep E. B.
11 Şubat 2026 08:10
Merhabalar, bunları yapmadan önce ek gıda miktarını kontrol etmekte fayda var. Ben kızımda blw ile başladım, kendi yediği sürece hiç sorun yaşamadık. Seyahat ve misafirliğe gittiğimizdekendi yemesine müsaade etmediğim için ben yedirmek zorunda kaldım. Sonucunda ağlamalı ve ağrılı bir kabızlık sürecine girdik. Burada ek gıdaya 2 gün ara verdim ve sadece mama ile besledim. Normale dönünce de blw ağırlıklı beslenmesine özen gösterdim.