Ek Gıda 7. Ayda Başlama

118 görüntüleme
E

Emre S.

29 Haziran 2025 10:27
Doğum kilosu 3.905 olan kızım 5. Ayda sadece anne sütü ile 9.2 kilo oldu, boyu persentil olarak yüzde 90 civarı, baş çevresi de yüzde 55 lerde, doktorumuz ek gıda için 7. Ayda başlayalım dedi kilosunu göz önünde bulundurarak, sizce mantıklımı
Y

Yasemin İ. K.

29 Haziran 2025 10:46
Çok bir şey değişmez ama katı gıdaya başlandığında zaten iki üç ay bebeğe doyum değil tadım yaptırıyoruz. O sebeple kilo alımını aşırı artıracağını sanmıyorum. Tabi siz doktorunuz ne dediyse değerlendirin yanıltmış olmayım
Y

Yasemin İ. K.

29 Haziran 2025 10:47
Benim bebeğim de 3300 doğup 6aylıkken 9kiloydu ve başlamıştık katı gıdaya 6 aylıkken. Bir yaşından sonra o kilolar hiç kalmadı 😃
Y

Yıldız C.

30 Haziran 2025 13:15
ek gıdaya ne kadar geç başlarsanız (bebeğiniz seçici davranırsa ) pütürlü olanları o kadar geç kabul ediyo bide aklı ermeye başlıyo vs , kaldı ki şuan versenizde doyumluk olmayacağı için kilo vs etkileyeceğini sanmam , diğer kızım ve oğlumda erken başlamıştım , 1 yaşlarına geldiklerinde ellerinde biber soğan geziyorlardı , ama 3.bebeğimle şuan o sorunu yaşıyorum çünkü tadıma bile geç başladım , sırf anne sütü aldı biberon kesinlikle almadı , bi kaç haftadır formül mama takviyesine başladım ve ek gıda olarak yoğurt ve incecik meyve püresi dışında pütürlü herşeye öğürüyo asla kabul etmiyo , tadına bile baktıramıyorum alışkanlık haline getirmesin diye teklif etmeye de korkuyorum artık. Ne kadar geç o kadar zor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir