Ek Gıda

191 görüntüleme
M

Merve U.

Premium Üye
7 Ağustos 2026 00:05
Merhabalar bebeğim 5:30 aylık doktor tavsiyesiyle ek gıdaya başladık bu zamana kadar yoğurt kabak havuç patates şeftali muz yumurta ve karpuz denedik. Bebeğim kaşıkla asla yemek istemiyor yalnızca muzu elimle biraz vermeyi denedim öyle yedi karpuzu ise dilim şeklinde ağzına vererek emmesini sagladim.

Bu süreci iyi yönetemiyorum galiba bunun için danışmanlık alabileceğim ya da yardım alabileceğim herhangi birisi var mı
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 00:24
Gıdaların sadece tadına bakmak değil mesele, çocuğun gıdayı tanıması lazım. Yere falan atacak, çıkardığı sese bakacak. Yüzüne sürecek. Yemek dışında her şeyi yapacak çoğu zaman. Asla kötü hissetmeyin kendinizi, bebişi de zorlamayın. Bazı günler hiç yemek istemeyecek, hatta dokunmak istemeyecek, bunlar hep normal. Bir de püre tadım kaşıkları var delikli. Onları deneyebilirsiniz, diş kaşıyıcı gibi algılıyorlar onları başta. Ayrıca 1 2 çay kaşığı yemesini bekliyoruz genel olarak. Az da yiyebilir, çok da.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir