Ek Gıda

264 görüntüleme
S

Selin A.

28 Temmuz 2026 16:55
6 ay 17 günlük bebeğim günde kaç kez ek gıda yemeli?
Göktenur B.

Göktenur B.

28 Temmuz 2026 19:33
Tadım aşamasını tamamladınız mı
N

Nilüfer B.

28 Temmuz 2026 19:34
Benim bebegim 6 ay 28 günlük. Normalde doktorumuz 2 hafta falan tadım sonrasi 2 öğün verebileceğimizi söyledi. Ben de oglen kahvalti gibi aksam da akşam yemeği gibi veriyorum. Ama zaten bebegim çok yemiyor en fazla 2 yemek kaşığı kadar yiyor hala tadım gibi. Arada da meyve sebze tadım aparatında meyve veriyorum. Hala tam bir öğün gibi yemiyor.
S

Selin A.

28 Temmuz 2026 20:06
Göktenur Bektaş
Tadım aşamasını tamamladınız mı
Evet ek gıdaya 5.5 aylıkken başladı
S

Selin A.

28 Temmuz 2026 20:08
Nilüfer Batur
Benim bebegim 6 ay 28 günlük. Normalde doktorumuz 2 hafta falan tadım sonrasi 2 öğün verebileceğimizi söyledi. Ben de oglen kahvalti gibi aksam da akşam yemeği gibi veriyorum. Ama zaten bebegim çok yemiyor en fazla 2 yemek kaşığı kadar yiyor hala tadım gibi. Arada da meyve sebze tadım aparatında meyve veriyorum. Hala tam bir öğün gibi yemiyor.
İlk uykusundan sonra kahvaltı gibi veriyorum yumurta labne vs. Sonra mama içiyor akşama da acıkmıyor bir iki kez yoğurt falan denedim yemiyor. Acaba o arada verdiğim mamayı kaldırsam mı yada azaltsam mı bilemedim
M

Meryem ..

Premium Üye
28 Temmuz 2026 20:09
6 ay 2 günlük 5 sebze 3 meyve ve yoğurt tadımı yaptık ben sabah 2 çay kaşığı kadar yeni birşey öğleden sonra daha önce yediklerinden 2 yemek kaşığı veriyordum bugün doktor tek öğün en fazla 3 yemek kaşığı kadar ver dedi
M

Merve S.

28 Temmuz 2026 21:00
Meryem
6 ay 2 günlük 5 sebze 3 meyve ve yoğurt tadımı yaptık ben sabah 2 çay kaşığı kadar yeni birşey öğleden sonra daha önce yediklerinden 2 yemek kaşığı veriyordum bugün doktor tek öğün en fazla 3 yemek kaşığı kadar ver dedi
tam dik oturmaya başladığı için mi doktorunuz ek gıdaya geçebilirsiniz dedi benimki 5.5 aylık başlamadım daha tam tamam dik duruyor diyemiyorum cünkü birde nektari denettim alerjisi var sanırım döküntü döktü sizde yaşadınız mı böyle birşey
S

Selin A.

28 Temmuz 2026 21:04
Merve Sarı
tam dik oturmaya başladığı için mi doktorunuz ek gıdaya geçebilirsiniz dedi benimki 5.5 aylık başlamadım daha tam tamam dik duruyor diyemiyorum cünkü birde nektari denettim alerjisi var sanırım döküntü döktü sizde yaşadınız mı böyle birşey
Destekli oturabiliyordu, sofraya merağı vardı. Benim kızıma o yüzden başlandı ek gıda Merve hanım.
N

Nilüfer B.

28 Temmuz 2026 21:32
Selin Atahanli
İlk uykusundan sonra kahvaltı gibi veriyorum yumurta labne vs. Sonra mama içiyor akşama da acıkmıyor bir iki kez yoğurt falan denedim yemiyor. Acaba o arada verdiğim mamayı kaldırsam mı yada azaltsam mı bilemedim
Ben diyelim aksam 5 gibi emdi sonra uyuyor biraz uyanıyo emzirmiyorum aksam 18.30 gibi yoğurt, bizim yediğimiz yemekten birazcık veriyorum sonra emziriyorum. Yoksa istemiyor tok olduğu için. Ancak bu şekilde biraz yiyor maalesef
M

Meryem ..

Premium Üye
29 Temmuz 2026 12:31
Merve Sarı
Tam dik oturmak için çok küçükler daha mama sandalyesinde kemerli oturtuyorum zaten kısa sürüyor ilk zamanlar arkasına müslin de koyuyordum. Yoğurtta hafif döküntü oldu ama sıcaktan da olabileceğini düşünüyorum tam kemer yerlerinde oldu çünkü doktorda sıcaktan şüphelendi. Havuç patates kabakla başlamıştım daha az riskli diye.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir