Ek Gıda
151 görüntüleme
B
Beyza Ş. ..
20 Temmuz 2026 09:13
Kızım pazar günü 6 aylık oluyor ek gıdaya başlayacağım ne vermeliyim ilk etapta
S
Selin A.
20 Temmuz 2026 09:36
Sebzelerle başlamanızı tavsiye ediyorum. Kabak, patates, tatlı patates gibi. 3 gün kuralı önermedi kızımın doktoru o yüzden her gün farklı şeyler verdim. Sadece yumurta sarısı ve yoğurdu 3 gün kuralı ile verdim.
B
Beyza Ş. ..
20 Temmuz 2026 09:41
Sebzelerle başlamanızı tavsiye ediyorum. Kabak, patates, tatlı patates gibi. 3 gün kuralı önermedi kızımın doktoru o yüzden her gün farklı şeyler verdim. Sadece yumurta sarısı ve yoğurdu 3 gün kuralı ile verdim.
S
Selin A.
20 Temmuz 2026 09:45
Sadece 1 öğün mü veriyorsunuz avakado labne veren falan görüyorum da
İlk zamanlar sadece tadım olduğu için bir öğün zaten az bir şey yiyorlar. Besinleri denedikçe sonra onları kombine yapıp ekledim beslenmesine. Mesela sabah yumurta labne yiyor öğleden sonra kabak ve patates haşlayıp püre yapıp veriyorum.
Bir de tavsiyem tamamen pürüzsüz vermeyin sonra tanecikli gıdaya alışması zor olurmuş. Hiç bir şeyi blender yapmadım ben
B
Beyza Ş. ..
20 Temmuz 2026 10:35
5.5 aylıkken başlamıştım ek gıda vermeye. (Doktor önerisi) şuan 6.5 aylık 1 ana 1 ara öğün veriyorum.
İlk zamanlar sadece tadım olduğu için bir öğün zaten az bir şey yiyorlar. Besinleri denedikçe sonra onları kombine yapıp ekledim beslenmesine. Mesela sabah yumurta labne yiyor öğleden sonra kabak ve patates haşlayıp püre yapıp veriyorum.
Bir de tavsiyem tamamen pürüzsüz vermeyin sonra tanecikli gıdaya alışması zor olurmuş. Hiç bir şeyi blender yapmadım ben
S
Selin A.
20 Temmuz 2026 10:36
Mesela sebzeleri buharda hasladiktan sonra çatalla ezsek daha mı iyi
B
Beyza Ş. ..
20 Temmuz 2026 11:12
Evet öyle yapıyorum
S
Selin A.
20 Temmuz 2026 11:17
Meyvelere gectiniz mi onları nasıl veriyorsunuz
B
Beyza Ş. ..
20 Temmuz 2026 11:27
Meyve süzgeciyle veriyorum bazen. Bazen de yoğurdun içine katıyorum. Muz, elma, armut, erik ama tatlı erik, biraz karpuz vermiştim. Kiraz verdim. Kiraz ve muzu yoğurtta çok sevmişti.
S
Selin A.
20 Temmuz 2026 11:28
Çok teşekkür ederim
Yükleniyor...