Ek Gıda

168 görüntüleme
E

Esraa

14 Temmuz 2026 13:58
Kızlar bebeğim 7 aylık. Biz beş aylıkken tadimlara başlamıştık şimdi yoğurt vs yediriyorum bir de organik tarhana aldım onu yapıyorum arada. Gün içinde az miktarda iki öğün vereyim diyorum ama neler verebilirim fikir verseniz. Anne sütü almıyor sadece mamayla besleniyor.
Begüm A.

Begüm A.

14 Temmuz 2026 17:02
Ben püre tarzı şeyler vermemeye çalışıyorum bizim damak tadımıza alışsın diye yediklerimizden vermeye çalışıyorum tuzsuz baharatsız bebeğe özel bir şey çoğu zaman yapmıyorum çatalla ezip o gün ne yiyorsak onu veriyorum çok iştahlı değil ama olsun yine de öğrenecek alışacak zamanla
E

Esraa

14 Temmuz 2026 18:25
Ben sebzeleri çatalla ezerek veriyorum ama çeşitlilik konusunda tıkandım sanki biraz. Ne versem birisi bişey diyor o verilir mi buna erken falan bende şaştım ama alışsın istiyorum aynı zamanda
Begüm A.

Begüm A.

14 Temmuz 2026 19:18
Esraa
Ben sebzeleri çatalla ezerek veriyorum ama çeşitlilik konusunda tıkandım sanki biraz. Ne versem birisi bişey diyor o verilir mi buna erken falan bende şaştım ama alışsın istiyorum aynı zamanda
Yani bizim yediğimiz şeyleri yiyince çok bir problem kalmıyor düşünmekten ben de yoruluyordum bir de size en büyük tavsiyem annelik içgüdüsel bir şey tamamen çevrenin ne dediğini takarsak sadece ek gıda konusunda değil her konuda çok üzülüyor insan
E

Ebru

14 Temmuz 2026 19:42
Bebeğiniz 7 aylık tadımlara başlayalı da baya olmuş bence 2 öğün ideal olur. Ben sabahları kahvaltı akşam üzeri çorba yemek püre vs yapıyorum. Bazen de yoğurt ve meyveli ara öğün yapıyorum. Kıyma başlamadıysanız kuzu ile başlayın bebişler seviyor genelde yemeklerine çorbalarına koyarsınız.
E

Esraa

16 Temmuz 2026 12:07
Ebru
Bebeğiniz 7 aylık tadımlara başlayalı da baya olmuş bence 2 öğün ideal olur. Ben sabahları kahvaltı akşam üzeri çorba yemek püre vs yapıyorum. Bazen de yoğurt ve meyveli ara öğün yapıyorum. Kıyma başlamadıysanız kuzu ile başlayın bebişler seviyor genelde yemeklerine çorbalarına koyarsınız.
Henüz denemedim kıyma ama yavaştan ekleyeyim teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir