Ek Gıda
171 görüntüleme
H
Hatice Ş. G.
2 Temmuz 2026 18:13
Bebeğim 8 aylık. Anne sütü alıyor. Kilosu iyi. Ama ek gıda konusunda biraz zorlanıyorum. Birçok şeyi tattırdım doktorumuz geçen ay artık 3 öğüne geçin dedi. Ama bırakın 3 öğünü 1 öğün bile almıyor. Sabahları çok az yumurta sarısı yiyor. Yoğurdu biraz yedikten sonra tükürüyo. Ben zorlayınca ağlıyor. Çevremden bazı kişiler de zaten bebekler ancak 9 aylıkken bizim gibi iştahlı yiyorlar acele etme diyo ama bi yandan vicdan yapıyorum bi yandan zorlamak çok anlamsız çocuğu. Nasıl bir yol izlemeliyim?
M
Melike Ö.
2 Temmuz 2026 21:19
Sürekli teklif edin ama ısrarcı olmayın sadece kaşıkla değil ellerinizle vermeyi deneyin biz öyle başarıya ulaştık
C
Ceylan K. B.
Premium Üye
2 Temmuz 2026 21:41
Yemekle vakit geçirmesine izin verin, dokunsun incelesin, ne olduğunu anlamadan da yemiyor bebekler. Beş duyusuna hitap etmek lazım gerekirse her defasında elleyecek vs. Doymasına çok odaklanınca deneyimlemesine izin vermiyoruz bazen.
Ü
Ülya K. A. ..
2 Temmuz 2026 21:41
Kollu onlukler var onları takıyorum meyve süzgecinde karpuz Kayısı meyveleri eline veriyorum bende yumurta sarısı Avokado gibi besinleri veriyorum kaşıkla iştahlı oluyor birde bende onunla birseyler yiyorum yemek yenmesini izleyince daha keyifli oluyorlar
S
Sıla T. K.
10 Temmuz 2026 00:24
Kızım 16 aylık şuan ve hiç bir zaman doktorların dediği kadar besin ek gıda almadı o sosyal medyada gördüğümüz şeyler gerçekten çok büyük porsiyonlar ne kadar midesi var ki o kadar yemek yesin biraz oluruna bırakın ben Bırakmadım çok pişmanım kendi haline bıraktım fakat hep kendimi strse soktum ya büyümezse ya kısa kalırsa diye sadece blw yürüdüm kızım gayet memnundu ben olamasamda ama oluruna Bırakmanızı tavsiye ederim şuan şükür boyuda kilosuda iyi biraz rahatlayın
D
Duygu A.
10 Temmuz 2026 01:08
Benim oglum 10 aylik oldu ben hala 2 ana 1 ara öğünle gidiyorum. 8 aylikken yeni geçmiştim bi duzene ki görece benim çocuğum kati gidaya kolay alıştı.
Bence once beklentiyi düşürmem lazim. Zaten hersey yolunda. Sonra da önerilerin hepsini ihtiyaca gore yapiyorum. Tatlı sevebileceği seyler eklemek, ya da yemegi kolaylaştıracak. Yogurt. Meyve, pekmez vs gibi. Oynamasını sağlamak. Aynı öğün icinde bile kaşık elle besleme vs derken yolunu buluyorsunuz.
Herseyin yolunda oldugunu düşünürsek yavaştan almak en iyisi
Bence once beklentiyi düşürmem lazim. Zaten hersey yolunda. Sonra da önerilerin hepsini ihtiyaca gore yapiyorum. Tatlı sevebileceği seyler eklemek, ya da yemegi kolaylaştıracak. Yogurt. Meyve, pekmez vs gibi. Oynamasını sağlamak. Aynı öğün icinde bile kaşık elle besleme vs derken yolunu buluyorsunuz.
Herseyin yolunda oldugunu düşünürsek yavaştan almak en iyisi
Yükleniyor...