Ek Gıda

91 görüntüleme
S

Sueda C.

13 Mayıs 2026 21:18
Ek gıdaya geçtiğinizde öğünleri nasil ayarladiniz? Her öğün ayni besini mi verdiniz? Su vermeyi nasil yaptiniz?
E

Ece ..

13 Mayıs 2026 21:29
Merhaba, günde 1 öğün sırayla başladım böylelikle besinlere alerjisi olup olmadığını test ettik, son araştırmalara göre artık 6. Ayda yumurta da denettiriyor, bizde denedik. Amaç zaten 6-9 ay arası burada tadım yaptırıp alerji kontrolü yapmak.

Bebeğim henüz yutmayı bilmiyor o yüzden 2-3 kaşık kadar en fazla yiyebildi.

Su konusunda 2 adet suluk aldım ama onlardan içmeyi beceremedi bende biberona koyup içirdim.

Zaten anne önsütünden su aldığı için henüz su da gerekli değil.

Ben şu an (6.5 aylık) hiç acele etmeden dolapta hangi sebze meyve varsa buharda haşlayıp çatalla ezip veriyorum bu dönemde ne kadar stres olup titizlenilirse bebekte o kadar ters tepiyor o yüzden ben akışına bıraktım.
Göktenur B.

Göktenur B.

13 Mayıs 2026 21:49
Yanlış bilmiyorsam zaten 1 yaşa kadar onların ana öğünü anne sütü veya mama ek gıda onlari hazırlamak bağırsakları daha alışmıyor 3 gün kuralı var her bir besini 3 gün deneyip sonrasında yeni Besin ekleyin ama asla doymasini düşünmeyin sadece onun damak tadını oluşturuyorsunuz oğlum şuan 9 aylık bazen 3 öğün yiyor bazense 2 öğün malesef ilk başlarda yumurta yesese bu ara ağzına asla yumurta sürmüyor ben kahvaltı öğlen ve akşam olarak vermeye çalışıyorum onu zorlamadan bı öğün meyve ve yoğurt mutlaka ekliyorum akşamları daha onu yormicak çorba veya daha hafif bişey yumurta yemediği için sabahları yulaf veriyorum tahin ve ceviz de veriyorum ama 1 çay bardağı kadar yer zaten onun için yeterli bı miktar suyuda biberonda içmek istemiyor bende ek gıda sonrası bardakta veriyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir