Ek Gıda

172 görüntüleme
E

Ebru ..

13 Mayıs 2026 10:04
Doktorlarınız ek gıdaya kaçıncı ayda başlattı acaba
N

Necibe N. Ç.

13 Mayıs 2026 10:12
5,5 6 ay arası
Hatice C. .

Hatice C. ..

13 Mayıs 2026 10:12
En belirli ay 6 ama bebeğin istek ve gayretiyle 5,5 aylık başlıyanda var
E

Eliff

13 Mayıs 2026 10:52
Biz 5,5 ta başlamıştık
E

Ebru ..

13 Mayıs 2026 11:00
Necibe Nur Çay
5,5 6 ay arası
Ne yedirerek başladınız acaba
E

Ebru ..

Hatice Celik
En belirli ay 6 ama bebeğin istek ve gayretiyle 5,5 aylık başlıyanda var
E

Ebru ..

Eliff
Biz 5,5 ta başlamıştık
G

Gülşah S.

Premium Üye
13 Mayıs 2026 11:05
Merhabalar 5,5 ay yarın ilk defa yoğurt ile başlayacağım
E

Eliff

13 Mayıs 2026 11:07
İlk yulafla başlamıştım sonra yoğurt, yumurta, sebze,meyveler buharda haşlayıp verdim. Alerjik besinleri 3 gün kuralına uyarak verdim. Size tavsiyem 1 çay kaşığından fazla vermemeniz sonra yavaş yavaş miktarı arttırırsınız hem bağırsakları alışması hemde kabızlık yaşamamanız için.
N

Necibe N. Ç.

13 Mayıs 2026 11:20
Ebru
Doktorumuz ilk olarak yoğurtla başlamamızı istedi sonra sebzeler haşlanarak 3 gün kuralına göre her ek gıdanın arkasından bi iki çay kaşığı da olsa su vermeye çalışın
Hatice C. .

Hatice C. ..

13 Mayıs 2026 13:26
Ebru
3 gün kuralıyla haşlanmış patates, havuç,sade yoğurt, sonrasında meyveli yoğurt , haşlanmış yumurta ilk iki gün sarısı baktım herhangi bi alerji hali yok üçüncü gün beyazını da öyle ilerlettik şükür
Hatice C. .

Hatice C. ..

13 Mayıs 2026 13:29
Hatice Celik
3 gün kuralıyla haşlanmış patates, havuç,sade yoğurt, sonrasında meyveli yoğurt , haşlanmış yumurta ilk iki gün sarısı baktım herhangi bi alerji hali yok üçüncü gün beyazını da öyle ilerlettik şükür
İlk aylar ezlmiş veya püre hali sonraki aylar pütürlü olarak yutmayı öğrensin diye su vernek isterseniz çay kaşığı ucuyla kaynatıp soğuttuğunuz içme suyundan vermeye özen gösterin 
E

Ebru ..

13 Mayıs 2026 13:31
Eliff
İlk yulafla başlamıştım sonra yoğurt, yumurta, sebze,meyveler buharda haşlayıp verdim. Alerjik besinleri 3 gün kuralına uyarak verdim. Size tavsiyem 1 çay kaşığından fazla vermemeniz sonra yavaş yavaş miktarı arttırırsınız hem bağırsakları alışması hemde kabızlık yaşamamanız için.
3 gün kuralı nasıl uygulanıyor acaba
E

Ebru ..

13 Mayıs 2026 17:28
Necibe Nur Çay
Doktorumuz ilk olarak yoğurtla başlamamızı istedi sonra sebzeler haşlanarak 3 gün kuralına göre her ek gıdanın arkasından bi iki çay kaşığı da olsa su vermeye çalışın
3 gün kuralı nasıl uygulanıyor
R

Rabia D.

Premium Üye
13 Mayıs 2026 17:50
Genelde altı aydan sonra başlanıyor ve genelde sebzelerle tadı daha nötür gelinebilecek gıdalarla püre şeklinde başlanıyor kabak patates havuç gibi çay kaşığı ile başlayıp her gün bir miktar arttırıyorsunuz bir çay kaşığı kabak verdiniz diyelim ertesi gün bir tatlı kaşığı kabak ertesi gün bir yemek kaşığı kabak veriyorsunuz sonra kabak geçtikten sonra artık kaba alerjiniz olmadığını anlayınca yeni bir besin geçiyorsunuz bu seferde patatesi aynı şekilde denediniz diyelim sonra da havucu deniyorsunuz her denediğiniz yiyeceği alerji olmadığınızı anladıktan sonra bu yiyecekleri de karıştırıp azar azar veriyorsunuz ama şunu unutmayın ki altıncı ay ek gıda ile tanışma dönemidir bebeği doyurmak için değil tatlara alıştırmak için bu ay ek gıda ile başlıyoruz
G

Gizem

Premium Üye
13 Mayıs 2026 17:53
Ebru
3 gün kuralı nasıl uygulanıyor acaba
Merhabalar 3 gün boyunca tek bir yeni besini miktar artırarak veriyorsunuz. Yanına daha önce denemediğiniz bir şey eklemiyorsunuz. Önce denediğiniz ürünlerle birleştirenilirsiniz.

Mesela 1. Gün yarım çay kaşığıyumurta sarısı, 2. Gün bir çay kaşığı, 3. Gün bir tatlı kaşığı verip tepkilerini gözlemliyorsunuz.
E

Ebru ..

13 Mayıs 2026 18:12
Gizem
Merhabalar 3 gün boyunca tek bir yeni besini miktar artırarak veriyorsunuz. Yanına daha önce denemediğiniz bir şey eklemiyorsunuz. Önce denediğiniz ürünlerle birleştirenilirsiniz.

Mesela 1. Gün yarım çay kaşığıyumurta sarısı, 2. Gün bir çay kaşığı, 3. Gün bir tatlı kaşığı verip tepkilerini gözlemliyorsunuz.
O zaman ilk 3 gün havuç verdim 4. Gün kabak verdim 5. Gün kabakla havuç karışık verebilirmiyim
E

Ebru ..

13 Mayıs 2026 18:13
Rabia Dursun
Genelde altı aydan sonra başlanıyor ve genelde sebzelerle tadı daha nötür gelinebilecek gıdalarla püre şeklinde başlanıyor kabak patates havuç gibi çay kaşığı ile başlayıp her gün bir miktar arttırıyorsunuz bir çay kaşığı kabak verdiniz diyelim ertesi gün bir tatlı kaşığı kabak ertesi gün bir yemek kaşığı kabak veriyorsunuz sonra kabak geçtikten sonra artık kaba alerjiniz olmadığını anlayınca yeni bir besin geçiyorsunuz bu seferde patatesi aynı şekilde denediniz diyelim sonra da havucu deniyorsunuz her denediğiniz yiyeceği alerji olmadığınızı anladıktan sonra bu yiyecekleri de karıştırıp azar azar veriyorsunuz ama şunu unutmayın ki altıncı ay ek gıda ile tanışma dönemidir bebeği doyurmak için değil tatlara alıştırmak için bu ay ek gıda ile başlıyoruz
O zaman ilk 3 gün havuç verdim 4. Gün kabak verdim 5. Gün kabakla havuç karışık verebilirmiyim

Birde alerji olduğunu nasıl anlarız belirtisi sadece vücutta birşeyler mi çıkar biliyor musunuz
G

Gizem

Premium Üye
13 Mayıs 2026 18:14
Ebru
Evet verebilirsiniz. Havuç artık güvenli listenizde.
R

Rabia D.

Premium Üye
13 Mayıs 2026 19:22
Ebru

Birde alerji olduğunu nasıl anlarız belirtisi sadece vücutta birşeyler mi çıkar biliyor musunuz
Kabak mevzusunda soyledigim gibi ilk önce çay kaşığı sonra tatlı kaşığı sonra yemek kaşığı olarak ilerliyoruz ve eğer kaka da mukus kan veya vücutta döküntü veya anormal bir pişik tarzı bir durum olmaz ise diğerinden devam ediyoruz her besini bu konular uygulayarak başlıyoruz ve bitiriyoruz sonucunda alerji olmadığına emin olursak karıştırabiliriz sebze yoğurt ile başlayabilirsiniz yogurdu ev yogurdu olarak başlıyoruz
E

Eliff

13 Mayıs 2026 19:53
Ben her besini 3 gün kuralına göre vermedim sadece alerjik besinleri verdim.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir