Ek Gıda
118 görüntüleme
K
Kübra A. Y.
13 Mayıs 2026 09:50
Ek gıda da kafam çok karışıyor neyi ne zaman vermeliyim araştırıyorum bazı sebzelerin ayına göre uygun değil verme yazıyor bazı yerlerde 1 yaşından önce şeker bal hariç herşeyi verin diyorlar ama herşeyi ne zaman vermem lazım

Afranur K.
13 Mayıs 2026 10:08
Biz 1 yaşına kadar sadece bal yasak diyerek ilerliyoruz, mevsiminde olduğunuz tüm taze meyve-sebzeler, tavuk- yumurta-et- balık ( yüzey balığı / ağır metal riski olmayanlar)- baklagiller- karbonhidratlar ( ekmek-pirinç-bulgur-karabuğday-kinoa….) vs vs denedik. 7.5 aylığız sadece mevsimi gelmeyen gıdaları denemedik diyebilirim.
K
Kübra A. Y.
13 Mayıs 2026 10:26
Biz 1 yaşına kadar sadece bal yasak diyerek ilerliyoruz, mevsiminde olduğunuz tüm taze meyve-sebzeler, tavuk- yumurta-et- balık ( yüzey balığı / ağır metal riski olmayanlar)- baklagiller- karbonhidratlar ( ekmek-pirinç-bulgur-karabuğday-kinoa….) vs vs denedik. 7.5 aylığız sadece mevsimi gelmeyen gıdaları denemedik diyebilirim.
F
Firdevs
13 Mayıs 2026 11:10

Afranur K.
13 Mayıs 2026 11:48
Herhangi bir kaynaktan destek alıyor musunuz yoksa doktor önerisi ile mi ilerliyorsunuz? Bizde tadım yapıyoruz. Bende mevsimi olmayanları denemedim. Ne versem diye kafam karışıyor sürekli
alerjik gıdalarla erken tanıştık, patlıcan dahil yasak olduğu iddia edilen sebzeleri denedik. 8. Aydan sonra ciğer deneyeceğiz .
Açıkçası tuz-şeker-paketli gıda hariç bütün besinleri bebeğimin yiyeceği formda ayarlayı yedirdim diyebilirim. Dikkat ettiğim şey taze olmaları, yani henüz karpuz yeni çıkmışken denetmedim mesela, mevsimi henüz gelmedi. Ama çilek tezgahlara düştü hem doğal hem lezzetli bulabiliyorum denedik.
Yükleniyor...