Ek Gıda

170 görüntüleme
B

Burcu000

6 Mayıs 2026 22:53
Hanımlar yumurta beyazını ne zaman tattırdınız. Kaç tane doktora gittim bazısı 1 yaşına kadar verme bazısı ver diyor kafam çok karıştı siz ne zaman verdiniz
G

Gül Y.

6 Mayıs 2026 22:55
Bizim doktorumuz sarısıyla başlattı omletlerde pankeklerde beyazını tamamen ayıramazsın eğer bir şey olmazsa 10. Ayda açarız dedi
N

Nilhan B.

Premium Üye
6 Mayıs 2026 22:58
6 aya 1 hafta kala ek gıda tadimlarina basladik. Yoğurtla başladık, yavaş yavaş sebzeler sebzeler bittikten sonra yumurta sarısı (3 gün) ardından hemen yumurta beyazını tattirdim. Doktorumuz karışık vermemizi söylese de böylesi daha çok içime sindi.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

6 Mayıs 2026 22:58
Biz en başından beri veriyoruz çok şükür bişeyde olmadı bizim süt ürünlerine alerjimiz var
B

Burcu000

6 Mayıs 2026 23:06
Teşekkür ediyorum cevaplarınız için bende tattırıyım o hâlde
Münevver K.

Münevver K.

6 Mayıs 2026 23:11
[6.aydan](6.aydan) itibaren yedirmeye başladım bende
E

Ece24

6 Mayıs 2026 23:23
6. Ay da yumurta sarısı (3 gün kurallı) verdikten birkaç sonra beyaza geçebilirsin dedi doktorumuz (3 gün kurallı), sorun yaşamadık.
C

Cennet ..

6 Mayıs 2026 23:23
Ben tavada yumurta yapıp yedirmiştim6 aylıkken ama çok şükür alerjisi falan yoktu
Afranur K.

Afranur K.

6 Mayıs 2026 23:29
Yumurta beyazı, çilek, kuruyemiş gibi alerjik gıdalar 10-15 sene öncesi kitabi bilgilere göre 1 yaşından sonra arttırılması önerilirmiş.

Ancak son çalışmalarda bu alerjik besinlerle bebekler ne kadar erken tanışırsa alerji ihtimali o kadar düşüyormış.

Biz 5 ay 20 günlükken tadımlara başladık, 6.5 aylıkken sarısını demişti, ardından 1 gün izole beyazını da denedik. Bi sıkıntı çıkmayınca tamamını yedirmeye başladım.

Hatta çilek, patlıcan, kuruyemiş, mor meyveler gibi şüpheli besinlerin tamamını denedik.
Ş

Şeyma K. ..

7 Mayıs 2026 00:09
8. Ayda vermeye başladım sorun olmadı sukur

B. U.

7 Mayıs 2026 00:16
Ek gıdaya başladım 6 ay 20 günlük hiçbir şey yemek istemiyor ağlıyor her şeyi denedim ben mi beceremiyorum çok üzgünüm ağlayacağım 😭😭😭
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir