Ek Gıda
138 görüntüleme
A
Ayla A.
17 Nisan 2026 12:55
Merhabalar bebeğim neredeyse 8 aylık olacak hala ek gıdaya alıştıramadım tafomlsr yaptım hepsinde yüzünü gözünü buluşturdu bir iki aldı sonra almadı. Gıdalara başlamadan önce çok istekli görünüyordu ama şuan asla değil yaptığım yemekler çöp oluyor. Ama benim yemeğime saldırıyor birkaç kez ver tattırayım dedim çok istekli çok iştahlı ama onun için hazırladıklarımın suratına bakmıyor benim yemekler de tuzlu baharatlı ne yapıcam

Elif G. İ. ..
17 Nisan 2026 13:22
Benim kızımda 10 aylık hala Red yaşıyorum yemeklerde ona özel yaptığım yemeklerden yemiyor dediğiniz gibi benim tabağımdan istiyor bende artık yaptığım yemekleri tuzsuz yapıyorum onun yiyebileceği şekilde ben daha sonra tuz ilave ediyorum tabağıma öyle deneyin isterseniz

Afranur K.
17 Nisan 2026 13:41
Ben de Elif haım gibi yapıyorum, sabah yediğim yumurtadan akşam yediğim yemeğe kadar onun için kullandığım yağdan yapıp, hiç baharat - tuz kullanmıyorum. Onun sayesinde ben de tuzsuz yemeye başladım.
Eşim için annem için ekstra yağ-baharat eritip cezvede sonradan ekliyorum, kendim de kendi tabağımdan veriyorum.
Hatta benim çatalım kaşığımla yemeye bayılıyor.
Bir onun önünden bir kendi önümden vere vere alıştırmaya çalışıyorum ben de
Eşim için annem için ekstra yağ-baharat eritip cezvede sonradan ekliyorum, kendim de kendi tabağımdan veriyorum.
Hatta benim çatalım kaşığımla yemeye bayılıyor.
Bir onun önünden bir kendi önümden vere vere alıştırmaya çalışıyorum ben de
E
Elif K.
17 Nisan 2026 14:06
Bence bu gibi durumlarda fazla kasıp kendimizi üzmemek gerekiyor. Sosyal medyada gördüklerinize aldanmayın her bebek bir değil kimisi gerçekten yemek yemeyi çok seviyor kimisi de yemek gördün mü ağız burun kıvırıyor. Onun için özel olarak yaptığınız şeyleri istemiyorsa siz de kendi yediklerinizi ona uygun bir şekilde pişirin örneğin tuzsuz baharatsız siz yerken sonradan ekleyin evet lezzetsiz olacak ama yapacak bir şey yok zaten dört ay sonra çocuğunuza sizin yediğiniz yemeye başlayacak

Elif G. İ. ..
20 Nisan 2026 17:02
İlk zamanlar ben de çok sosyal medyadan etkilendim onların çocuğuna bakıyorum yediği tabaklara bakıyorum kendi çocuğuma bakıyorum yediği tabaklara bakıyorum çok kıyaslama yaptım Sonra baktım ki ben Mental olarak iyi olmayacağım vazgeçtim artık oluruna bıraktım istediğini yesin istediğini yemesin kafasındayım artık
Yükleniyor...