Ek Gıda

86 görüntüleme
S

Seval E.

3 Nisan 2026 08:01
Kızım tam 6 ayı doldurunca ek gıdaya başladık 1 hafta oldu ama pek iyi gitmiyor. Çatalla eziyorum hafif pütürlü verdim önce ama öğürdü, boğazına takıldı yiyemedi. Koyu kıvamlı püre yaptım yine yutmakta zorlandı. Doktoru çorba olarak pütürsüz vermemi önerdi. Boğazına takılması beni strese sokuyor nasıl alıştırmak gerekir?
Ceren

Ceren

3 Nisan 2026 08:21
bence acele etmeyin şimdi pütürsüz verin daha sonra çatalla ezin 7. ayda mesela başta tepki vermeleri çok normal anne sütü/mama dışında yeni şeylerle tanışıyorlar zamanla düzelir
S

Sevilay

3 Nisan 2026 09:10
Ben diyetisyen ile görüştüm benim kızımda başlarda öyleydi zorlamaya gerek yok dedi zaten [9.aydan](9.aydan) sonra midesi biraz daha büyüyünce kendi isteğiyle yiyecek dedi formül mama yada anne sütü yeterli bence bu aylarda
S

Seval E.

3 Nisan 2026 09:50

Ceren

bence acele etmeyin şimdi pütürsüz verin daha sonra çatalla ezin 7. ayda mesela başta tepki vermeleri çok normal anne sütü/mama dışında yeni şeylerle tanışıyorlar zamanla düzelir

Bugün öyle deneyeyim sağolun
S

Seval E.

3 Nisan 2026 09:51

Sevilay

Ben diyetisyen ile görüştüm benim kızımda başlarda öyleydi zorlamaya gerek yok dedi zaten [9.aydan](9.aydan) sonra midesi biraz daha büyüyünce kendi isteğiyle yiyecek dedi formül mama yada anne sütü yeterli bence bu aylarda

Aslında çok yemesi gibi beklentim yok sadece tadım yapıyoruz 1 çay kaşığı yesin diye çabalıyorum onda sorun yaşıyoruz
Ceren

Ceren

3 Nisan 2026 18:19

Seval Eylen

Aslında çok yemesi gibi beklentim yok sadece tadım yapıyoruz 1 çay kaşığı yesin diye çabalıyorum onda sorun yaşıyoruz

tadımdasınız yani tatsa yeter eğer sevmezse on beş yirmi gün sonra tekrar verirsiniz öyle diyordu uzmanlar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir