Ek Gıda

69 görüntüleme
D

Damla

27 Mart 2026 16:02
Ek gıda hazırlığında blender kullanılmalı mi? Bazı doktorlar kullanılmamalı bazıları kullanılabilir diyor kafam karıştı!
Ç

Çiğdem K. K. ..

27 Mart 2026 16:23
Bence kullanmamalısınız bu sefer pütürsüz alışıyor tekrar pütürlüye dönmek çok zor oluyor
Afranur K.

Afranur K.

27 Mart 2026 16:28
Bence bu durum bebekten bebeğe değişir, bazı bebeklerin duyusal hassasiyeti de yüksek mesela pütürlü ile denemeye başlayınca öğütüyor, kademeli geçiş yapmak o tip bebeklerde daha makul.

Yiğenim de böyle uygulafık önce püre kıvamında başlayıp 10 günde bir kıvamı yavaş yavaş pütürlü hale getirdik.

Ama kızım da yiğenime göre zıt bi yapıda bebek mesela, sadece cam rende ve çatalla ezerek vermeye başladım ve o minik pütürcükler rahatsız etmedi ve yemeye devam etti.

Blendr yani bıçakla kesim duruma göre bebeği alıştırmak amacıyla tercih edilebilir bence her şey bebeğin durumuna göre şekilleniyor diye düşünüyorum
M

Melike ..

27 Mart 2026 21:56
Takip ettiğim bir çok doktor ilk başta pütürün az olmasına zamanla pütürü arttırmanın doğru olduğunu söylüyordu çorba gibi besinlerde blender kullanılıyor fakat bir alışkanlık haline gelmemeli her besini blender dan geçirmemelisiniz şeklinde bilgi edinmiştim
D

Damla

27 Mart 2026 22:11
Melike
Takip ettiğim bir çok doktor ilk başta pütürün az olmasına zamanla pütürü arttırmanın doğru olduğunu söylüyordu çorba gibi besinlerde blender kullanılıyor fakat bir alışkanlık haline gelmemeli her besini blender dan geçirmemelisiniz şeklinde bilgi edinmiştim
Tesekkur ederim faydalı bir bilgi oldu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir