Ek Gıda

135 görüntüleme
C

Ceren

27 Mart 2026 14:27
Ek gıda döneminde bebeğinize hangi sebze ve meyveleri veriyorsunuz? Birde elma armut gibi sert yiyecekleri de haşlayarak mı püre yapıyorsunuz yoksa direkt cam rende mi kullanıyorsunuz?
M

Müge Ö.

27 Mart 2026 14:33
Ooooo konu çok uzun 

Ben yoğurt ile başladım 3 gün kuralına göre ilerliyorum

Kabak havuç tatlı patates avokado muz princ unu ile devam ettim

Domates salatalık yumurta kuzu kiyma pekmez ceviz sürekli böyle yeni yeni ekleyerek gidiyor

Meyveleri benim oglum pişmiş sevmedi ben cam rendi yapıp o şekilde veriyorum ama geri kalan her besini Buharda pişiriyorum veya çorba yapiyorum

Şimdiden kolay gelsin yolunuz uzun 
Afranur K.

Afranur K.

27 Mart 2026 14:35
süt alerjisi yoksa yoğurtla başlamanızı öneriim hem bebek için de konforlu oluyor.

Ben daha sonra

Kabak-zeytinyağı

Havuç-zeytinyağı

tatlı patates-zeytinyağı

Normal patates- içine çok az tuzsuz tereyağı koydum-biraz anne sütü ( püre kıvamında olması için)

Elma-cam rende

Sonra bir kaç gün bunlarla kombinasyon yaptım.

Yumurta ( önce sarısı 3 gün sonra beyazı 3 gün denedim)

Avakado

Muz

Brokoli

Karnabahar
Armut - cam rende
Kapya biner

Buzlukta taze fasülye vardı onu denettim

Yaban merdini-cam rende

Yulaf unu, bulgur, et suyu gibi yancılarla ara ara yaptığım karışık pürelere kıvam verdim.

Şimdilik bu aşaöadıyız biz de ama miktarı kontrollü verince düzenli takip edince bir alerjik sıkıntı ya da kabızlık yaşamadık
Afranur K.

Afranur K.

27 Mart 2026 14:38
Bu arada 3 gün kuralımı sadece alerjik besinlerde deniyorum yoğurt, yumurta gibi diğerlerini günlük düzenli tek tek deniyorum
C

Ceren

27 Mart 2026 14:39
Bizde tadımlara yoğurtla başladık. Sonrasında elma ve armut denedik ama pek sevmedi. Bir de buharda pişirerek deneyeceğim. Sebze olarak bal kabağı havuç ve patatesten çorba yapıp verdim. Şimdi ekstra başka sebzeleri denetmek istiyorum. Doktorumuz bu ay sebzeleri denesin dedi. Bir dahaki ay kahvaltılıklara geçicekmisiz. Hangi sebzeleri vereceğimi bilemedim. Bir de bu ürünleri alınca küçük parçalar halinde buzluğa atıyor musunuz? Kabak, bal kabağı, tatlı patates falan bunlar miktar olarak çok fazla. Buzluğa atsam mı acaba? @Afranur Keskin @Müge Özmen
A

Ayşe Ş. ..

27 Mart 2026 14:41
Kabak. Bal kabağı. Taze fasulye, biber, karnıbahar, birokoli, patates, karadut, yaban mersini, kuru kayısı,hurma, muz, 8. Aydan sonra ıspanak, pancar, portakal, mandalina. Elma armut soyuyorum. Sarimsak dovecegi aldım ahşap. Onunla ezip. Icinede ceviz badem eziyorum yine dövecek ile kaşık kaşık yiyor.
Afranur K.

Afranur K.

27 Mart 2026 14:44
Ceren
Bizde tadımlara yoğurtla başladık. Sonrasında elma ve armut denedik ama pek sevmedi. Bir de buharda pişirerek deneyeceğim. Sebze olarak bal kabağı havuç ve patatesten çorba yapıp verdim. Şimdi ekstra başka sebzeleri denetmek istiyorum. Doktorumuz bu ay sebzeleri denesin dedi. Bir dahaki ay kahvaltılıklara geçicekmisiz. Hangi sebzeleri vereceğimi bilemedim. Bir de bu ürünleri alınca küçük parçalar halinde buzluğa atıyor musunuz? Kabak, bal kabağı, tatlı patates falan bunlar miktar olarak çok fazla. Buzluğa atsam mı acaba? @Afranur Keskin @Müge Özmen
Bal kabağı gibi çok büyük ve bulunması zor olanları atabilirsiniz ama ben kalanından kendimize yemek yapıyorum geelde 😂 mesela kabaktan zaten en fazla 1-2 dilim bebek için yeterli, kalanı bize soteleyip yemek oldu,

Tatlı patates de öyke mesela, kalanı fırına verdim yanına kendimize köfte yaptım.

Çok yapmak yerine anlık yapıyorum, hem bebeğim de taze yiyor hem de bizim de sebze yeme oranımız artmış oldu onun sayesinde.

Bir de yediği her şeye burun kıvırabilir bence denemenin verdiği bir durum bu, zaten doktorlar bir meyve ya da sebzeyi sevip sevmemesi şu an söz konusu değil en az 10 kere denemesi gerektiğini söylüyorlar. Benim kızım tatlı yoğurtta bile yüzünü ekşitti, kabağı severek yedi mesela.
M

Müge Ö.

27 Mart 2026 21:03
Bende taze olarak yapıyorum genelde kalanı kullanıyorum

Ama acil durumlar için karisik sebze çorbası yapiyorum buzluga atıyorum 1 Ay saklama süresi oluyor ve besin değerleri ölmüyor böylece

Balkabagi havuç tatlı patates ilikli kemik suyu

Brokoli havuc tatlı patates beyaz kabak ilikli kemik suyu

Bunları blender da hafif puturlu bırakıp atıyorum buzluga

Bayramda çok işime yaradı benim Ama mümkün oldukça günlük taze yapmaya çalışın 殺
C

Ceren

28 Mart 2026 02:10
Müge Özmen
Bende taze olarak yapıyorum genelde kalanı kullanıyorum

Ama acil durumlar için karisik sebze çorbası yapiyorum buzluga atıyorum 1 Ay saklama süresi oluyor ve besin değerleri ölmüyor böylece

Balkabagi havuç tatlı patates ilikli kemik suyu

Brokoli havuc tatlı patates beyaz kabak ilikli kemik suyu

Bunları blender da hafif puturlu bırakıp atıyorum buzluga

Bayramda çok işime yaradı benim Ama mümkün oldukça günlük taze yapmaya çalışın 殺
Bu saydıklarınızı haşlayarak çorba kıvamına getirerek mi atıyorsunuz buzluğa acaba?
M

Müge Ö.

28 Mart 2026 05:57
Evet biraz puturlu mama kıvamında yapıp atiyorum buzluga sut poşetiyle
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir