Ek Gıda

77 görüntüleme
K

Kübra Ç.

25 Mart 2026 14:46
Kızım 7 aylık olacak bu ay sonu, 6 ayından beri ek gıda veriyorum. başta sebzeleri güzel yedi fakat bir haftadır bizim yemeklerden istiyor, sırf ona özel yaptığımı anlıyormuş gibi sebzelere ağzını açmıyor. kendimize yaptığım yemeklere atlıyor.. ne yapmalıyım?
Afranur K.

Afranur K.

25 Mart 2026 15:07
Yemeklerinizi az yağlı ve baharatsız yapın, mümkünse onun yiyebileceği formda ona ayırdıktan sonra da kendinize göre baharatlandırın.

Kızım 6 aylık olmasına rağmen aynı sizinki gibi davranıyor ama biz daha tadım döneminde olduğumuz için ben de ona yaptığımdan kendi tabaklarımıza koyuyorum 😂 sanki biz de onu yiyormuşuz gibi davranıp kendi tabağımdan bir iki kaşık veriyorum.
K

Kübra Ç.

25 Mart 2026 15:09
Afranur Keskin
Yemeklerinizi az yağlı ve baharatsız yapın, mümkünse onun yiyebileceği formda ona ayırdıktan sonra da kendinize göre baharatlandırın.

Kızım 6 aylık olmasına rağmen aynı sizinki gibi davranıyor ama biz daha tadım döneminde olduğumuz için ben de ona yaptığımdan kendi tabaklarımıza koyuyorum 😂 sanki biz de onu yiyormuşuz gibi davranıp kendi tabağımdan bir iki kaşık veriyorum.
bu fikir iyimiş 🤣

evet öyle yapıyorum ama sakıncalı mı bilmiyorum 6-7 çeşit sebze denedik sadece 🤔 ama oğlum da hiç bir sıkıntı yaşamadım gıda alerji konusunda o yüzden de diyorum kızımda da aynı şekilde alerji yoktur belkide 🥹
Afranur K.

Afranur K.

25 Mart 2026 15:15
Kübra Çakır
bu fikir iyimiş 🤣

evet öyle yapıyorum ama sakıncalı mı bilmiyorum 6-7 çeşit sebze denedik sadece 🤔 ama oğlum da hiç bir sıkıntı yaşamadım gıda alerji konusunda o yüzden de diyorum kızımda da aynı şekilde alerji yoktur belkide 🥹
İnşallah yoktur ya, denemişsiniz bir sürü bi de emzirme döneminde de sıkıntı yaşamadıysanız eğer sorun olmaz inşallah 🙏🏻

Tuz, baharat, aşırı yağ ve bence ayçiçek yağı olmadığı sürece bizim yemeklerimizden parça parça yenebilir.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir