Ek Gıda
163 görüntüleme
B
Burcu000
18 Mart 2026 21:51
Bebeğim 6aylık oldu tadımlara ufaktan başladık. Yoğurdu nasıl yapıp vermem gerekiyor. Tecrübeli anneler çevap verirse çok sevinirim *[]
M
Meliha T.
18 Mart 2026 22:19
Sek pastörize süt ile yapıyorum maya olarak activia kullandım ilk başta sonra hep yoğurdun kendi mayası ile mayaladım
M
Müge Ö.
18 Mart 2026 22:43
Jersey pastorize sut ile yapıyorum probiyotik maya ile yapıyorum
Jersey sutunun molekulleri anne sutu gibi faydalı imkanınız varsa tercih etmenizi öneririm
Sutu kaynatın sonra içinden 1 çay bardağı ayırın
Serce parmağınızla 8 saniye kadar sayın parmaginiz yanmadiginda mayayi bardaktaki sut ile karıştırın 15-20 dakika bardakta aktif olacak o sirada tenceredeki sütten aynı dereceye ulaşmış olacaktır
Sonra birbirine karıştırıp üstü açık Bi şekilde firinda 45 derecede 8 saat mayalanacak.
Hem taş gibi hemde ekşimwyen sağlıklı probiyotikli yoğurt olacak afiyet olsun Bebise
Jersey sutunun molekulleri anne sutu gibi faydalı imkanınız varsa tercih etmenizi öneririm
Sutu kaynatın sonra içinden 1 çay bardağı ayırın
Serce parmağınızla 8 saniye kadar sayın parmaginiz yanmadiginda mayayi bardaktaki sut ile karıştırın 15-20 dakika bardakta aktif olacak o sirada tenceredeki sütten aynı dereceye ulaşmış olacaktır
Sonra birbirine karıştırıp üstü açık Bi şekilde firinda 45 derecede 8 saat mayalanacak.
Hem taş gibi hemde ekşimwyen sağlıklı probiyotikli yoğurt olacak afiyet olsun Bebise
B
Burcu000
18 Mart 2026 22:47
Çok teşekkür ediyorum 🌸

Seher G. G.
Premium Üye
21 Mart 2026 10:32
Pastörize sütü kaynatmaya gerek var mı
A
Asena
24 Mart 2026 17:40
Pastörize sütü kaynatmaya gerek var mı