Ek Gıda

131 görüntüleme
Tuğçe

Tuğçe

15 Mart 2026 19:56
Kaçıncı ayda ek gıdaya geçtiniz ? Neyle başlattı doktorunuz ?
E

Esra G.

15 Mart 2026 20:16
5buçuk aylıkken sebzelerle başladık kabak havuç patates vs.
Afranur K.

Afranur K.

15 Mart 2026 20:18
5.5 ay, yoğurtla başladık, yoğurt 3 gün daha sonra sebzeler, ardışık günlerde havuç, kabak, patates, brokoli …. Şeklimde 10 tane sebze deniyoruz şu an.

Sebze denedikten sonra da yumurta ve meyveye geçeceğiz, yumurta da 3 gün bu arada.
Tuğçe

Tuğçe

15 Mart 2026 20:20
Afranur Keskin
5.5 ay, yoğurtla başladık, yoğurt 3 gün daha sonra sebzeler, ardışık günlerde havuç, kabak, patates, brokoli …. Şeklimde 10 tane sebze deniyoruz şu an.

Sebze denedikten sonra da yumurta ve meyveye geçeceğiz, yumurta da 3 gün bu arada.
Biz yarın 5 aylık olucaz da doktorumuz belki başlatabilirşz dedi bende bayram sonra başlmayı düşünüyorum da eğer öyle derse bile o yüzden sordum çok teşekkürler
Tuğçe

Tuğçe

15 Mart 2026 20:20
Esra
5buçuk aylıkken sebzelerle başladık kabak havuç patates vs.
Çok teşekkürler genel olarak sebzeyle ya da yoğurtla başlıyorlar sanırım
.

.....

15 Mart 2026 20:27
Afranur Keskin

Günde kaç kez ek gıda veriyorsunuz mama yada emzirdikten ne zmaan sonra nasıl oluyor ek gıda bende yeni başlıycam bilmiyorum nasıl yapmam lazım
Afranur K.

Afranur K.

15 Mart 2026 20:32
.....
Günde kaç kez ek gıda veriyorsunuz mama yada emzirdikten ne zmaan sonra nasıl oluyor ek gıda bende yeni başlıycam bilmiyorum nasıl yapmam lazım
Sabahları, emzirdikten yarım saat - 45 dk sonra veriyorum. Yani karnı ne çok aç olacak ne de çok tok olması lazım. Şu an bir öğün veriyorum deneme aşamasında olduğum için ama tahminimce 6-7 gıda denedikten sonra akşam yemeğinde de bize dahil ederim. Çünkü bebeğim biz yemek yerken dahil olmayı çok seviyor, hevesliyken geri çevirmeden yavaş yavaş dahil etmek istiyorum çünkü.

Bu arada sabah ona bir şeyler denetirken mutlaka ben de kahvaltımı onunla yapıyorum bunun doktorlar tarafından çok önerildiğini gördüm ve bana mantıklı geliyor. Bizimle birlikte sofrada oturması ve bize dahil olması yemek kurallarına hakim olması önemki geliyor bana.
.

.....

15 Mart 2026 20:34
Afranur Keskin
Sabahları, emzirdikten yarım saat - 45 dk sonra veriyorum. Yani karnı ne çok aç olacak ne de çok tok olması lazım. Şu an bir öğün veriyorum deneme aşamasında olduğum için ama tahminimce 6-7 gıda denedikten sonra akşam yemeğinde de bize dahil ederim. Çünkü bebeğim biz yemek yerken dahil olmayı çok seviyor, hevesliyken geri çevirmeden yavaş yavaş dahil etmek istiyorum çünkü.

Bu arada sabah ona bir şeyler denetirken mutlaka ben de kahvaltımı onunla yapıyorum bunun doktorlar tarafından çok önerildiğini gördüm ve bana mantıklı geliyor. Bizimle birlikte sofrada oturması ve bize dahil olması yemek kurallarına hakim olması önemki geliyor bana.
Şimdi ben kızıma sabah 9 da 120 bazen 90 ml mama veriyorum doyuyor 1 saat sonra aç olmaz yermi yoğurdu bilmiyorum biraz ml leri düşürüp az aç olmasını sağlayarak mı vermeliyim yoğurdu
Afranur K.

Afranur K.

15 Mart 2026 20:48
.....
Şimdi ben kızıma sabah 9 da 120 bazen 90 ml mama veriyorum doyuyor 1 saat sonra aç olmaz yermi yoğurdu bilmiyorum biraz ml leri düşürüp az aç olmasını sağlayarak mı vermeliyim yoğurdu
Ben emziriyorum maalesef mama konusuna hakim değilim, bunu mam veren bir anneye sormak daha iyi olabilir. Çünkü süt ile mamanın sindirilme süresi dediğiniz gibi farklı, süt daha hızlı sindiriliyor mama daha uzun sürede, kızım 1. Saatin sonunda doğru hem yemeğe karşı ilgi duyuyor gem de emzirecek kadar da aç olmuyor. Bu noktaya ulaştığınızda denetseniz güzel olur ama mamayı azaltmak bana mantıklı gelmiyor bu arada çünkü hala ana öğünleri mama/anne sütü kilo alımları, gelişimleri tamamen buna bağımlı hala. Ek gıda için ana öğünden vazgeçileceğini düşünmüyorum.
M

Merve

15 Mart 2026 20:52
.....
Mamayı azaltmak yerine 120 verip örneğin 3 saatte bir besliyorsanız 2 saatten sonra tadım yapın çok aç olmasına da gerek yok çünkü doyurucu değil sadece tadım aşaması hem farklı tatlar olduğu için genelde bebekler ilgi duyuyorlar kaşığa yemek istiyorlar
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir