Ek Gıda

87 görüntüleme
B

Büşra D. ..

13 Mart 2026 22:18
Ek gıda sürecine yeni başladım günde bir sebze tadım yeterli mi sizce sıralama nasıl olmalı mama içiyor sonra meyve ya da sebze püresi sonra çorba yaptım gece yatarken de pirinç unu az besleniyor gibi geliyor bana
E

Edanur

13 Mart 2026 22:24
ilk günlerdeyseniz tadım yeterli diye biliyorum ve bir öğün, siz bilirsiniz tabi ki ama yerinizde olsam pirinç unu vermezdim başlangıçta sebze ve yoğurt ile başlayın isterseniz 🌸
A

Arzu.G

Premium Üye
13 Mart 2026 22:35
Pirinç unu vermeyin bence henüz çok erken .ek gidayla doyacağı bir zaman değil pirinç unuyla yormayın midesini bağırsaklarını .Şuana kadar yasamadiysaniz bile kabızlık yaşama ihtimaliniz artar fazladan bir vitamin de vermez zaten. Önce tek tek deneyin sebzeleri sonra karışım olarak verirsiniz .meyveleri de aynı şekilde önce tadını alsın hepsinin ayrı ayrı .bı anda yükleme yapmanıza hiç gerek yok acele etmeyin ne kadar tedbirli sakin ilerlerseniz ilerleyen süreçte besin reddi ihtimaliniz o kadar azalır . Bebekler biraz garip sevdi diye hızlı ilerleyince bir anda birakiyorlar bazen ek gıdayı. günde 3 öğün vermeye de zorlamayın kendinizi ilk etapta.9 aya kadar ana besin mama olacak zaten
E

Eliff

13 Mart 2026 22:41
Biz 1 ögün tek çeşit olarak başladık sadece tadım yaptık ilerleyen sürelerde 2 öğüne çıkarttık şimdi 3 öğün veriyorum 8 aylık. Çoğu zaman ağzını açmıyor ya da tek bi kaşık alıp bırakıyor size tavsiye sağlıklı besinlerle başlamanız.
B

Büşra D. ..

13 Mart 2026 22:59
Bugün mesela sabah mama sonra erik püresi sonra 180 cc kavanoz çorba içti sonra 2 kez mama içti yeterli mi acaba mama günde 5 biberondu 4 saate bir içiyordu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir