Ek Gıda
43 görüntüleme
S
Selin S. C.
3 Mart 2026 01:23
Merhaba biz ek gıdaya geçtiğimizden beri kaşık reddimiz var. Kaşığı gördüğü anda ağzını kitliyor. Corba gbı sıvı şeyleri vermek ımkansız. Suan 1 yaşına yenı girdi ben cocuguma sayılı yemek yedırebilmişimdir. Ara sıra canı ısterse muz yıyor. Su da ıcıremıyorum 9 farklı bıberon suluk bardak denedık hepsını reddıyor. Uyurken enjektörle az az su verıyoruz. Katı olarak verdıgım seyler o kadar mınık ki çiğnemeyi bile bılmıyor. Beslenme danısmanlıgı aldım ama cok kapalı cocuk ılerleme olmuyor. Anne sütü alıyor sadece 9.200 76 cm erkek bebek herkes ıyı duruyor zayıf degıl dese de ben ne yapacagımı şaşırdım. Ferritin16.44 hgb 11.1 9 ayında yapılan tahlılde. Ocean mıcrofer ve b12 500 kullanıyorum. Cokta hareketli bır bebek artık sütün yetmedıgını hıssedıyorum. Çişli bez sayıs 2-3 arasında gıdıyor. Basına gelen bu reddi çözen var mı?
D
Damla H. ..
3 Mart 2026 03:40
Bizde de aynı sorun olmuştu kaşıkla demir ilacı d vit ya da calpol veriyorduk sonra anladım ki çocuk kaşıkla verdiğim şeylerde güvensizlik yaşıyor ilaç diye düşünüyor. Öncelikle bunları enjektörle vermeye başladık. Sonrasında da yemekleri elimle yedirdim hep çorba vs vermedim o dönemde çorbasına ekmek banıp elimle verdim ya da hep elle yenilebilecek şeyler tercih ettim. Sonrasında kaşıkla ilaç takviye vs vermedikçe kaşığa karşı güven gelişti çorbasını falan kaşıkla içirmeye başladım ama hala ara ara elle beslenmek isteyebiliyor