Ek Gıda
144 görüntüleme
C
Cansu E.
22 Şubat 2026 22:53
Ek gıdaya ne zaman başlıyorsunuz sadece anne sütü ile beslenen bir bebek ne zaman ek gıdaya başlayabilir
N
NUR
22 Şubat 2026 23:04
Ben 5 aylıkken geçirdim çok hevesliydi istiyordu masaya oturduğumuzda bagiriyodu tepki veriyordu bende geçirdim
C
Cansu E.
22 Şubat 2026 23:05
Neyle başladınız peki çok kafa karıştırıcı bir süreç
N
NUR
22 Şubat 2026 23:07
Yoğurtla başladım sonra kabak havuç o şekilde 2 gün tattırdım aynı şeyi
C
Cansu E.
22 Şubat 2026 23:07
Havucu haşlayop exip direk verdiniz mi
N
NUR
22 Şubat 2026 23:09
Evet buharda hasladim sonra çatalla ezdim ben püre yapmadım
S
Sena S.
22 Şubat 2026 23:28
Bizde 5 aylık başladık mama sandalyesinde oturabiliyorsa yediklerinize hevesliyse doktorunuzun onayıyla başlayabilirsiniz
Pastörize sütü probiyotik yoğurtla mayaladım sonra sebzeleri buharda haşlama aparatıyla haşladım havuç bal kabağı tatlı patates ile devam ettim 3 gün kuralına uymadım alerjik bi bebek olmadığı için meyve olarak armut elma muz denedik sonrasında karıştırıp vermeye başladım sebze çorbaları meyve püreleri veya yoğurt + sebze yoğurt + meyve şeklinde tani yumurta var bide ilk ay sarısını sonra beyazının birazını da vermeye başladım kabızlık yaşayabilirsiniz eğer yaşarşanız lifli gıdalara ağırlık verin sınırı geçmeden su takviyesinde bulunabilirsiniz kabızlık için gün karası kayısı haşlayıp blendırdan geçirip ılık suyla verdim işe yaradı.
Tavsiyem asla zorlamayın geri tepiyor zaten doymak için değil tatları keşfetmesi gereken bir süreç
Pastörize sütü probiyotik yoğurtla mayaladım sonra sebzeleri buharda haşlama aparatıyla haşladım havuç bal kabağı tatlı patates ile devam ettim 3 gün kuralına uymadım alerjik bi bebek olmadığı için meyve olarak armut elma muz denedik sonrasında karıştırıp vermeye başladım sebze çorbaları meyve püreleri veya yoğurt + sebze yoğurt + meyve şeklinde tani yumurta var bide ilk ay sarısını sonra beyazının birazını da vermeye başladım kabızlık yaşayabilirsiniz eğer yaşarşanız lifli gıdalara ağırlık verin sınırı geçmeden su takviyesinde bulunabilirsiniz kabızlık için gün karası kayısı haşlayıp blendırdan geçirip ılık suyla verdim işe yaradı.
Tavsiyem asla zorlamayın geri tepiyor zaten doymak için değil tatları keşfetmesi gereken bir süreç
C
Cansu E.
23 Şubat 2026 16:13
Teşekkür ederim ekran aldım uygulayacağım