Ek Gıda

175 görüntüleme
Gamze Ş. K.

Gamze Ş. K.

19 Şubat 2026 23:47
7 ay 20 günlük bebeğim var şu ana kadar genelde ara vererek tadımlar yaptım çünkü kabız oldu sadece tadım yaptırdım şimdi ne vereceğim nasıl vereceğim kaç öğün olmalı hiç bilmiyorum doktor herşeyi verebilirsin dedi ama kafam çok karışık yemek yemeyi öğrenemez diye yada yemeğin ne olduğunu anlamaz diye korkuyorum ne yapabilirim yardım eder misiniz
S

Seyhan B. ..

19 Şubat 2026 23:53
Canim kızımla aynı ayda bebisiniz...benim ki mama iciyor ...araya 3 saat koyarak sabah kahvaltı ara öğün meyve püresi akşamda bazen corba tatiriyirum çünkü benimki hala tadımlık yiyor
S

Seyhan B. ..

19 Şubat 2026 23:54
Kabiz oluyorsa ne veriyorsan bir çay kaşığı zeytinyağı koyarak ver
Gamze Ş. K.

Gamze Ş. K.

19 Şubat 2026 23:56

Seyhan Baygümüş

Canim kızımla aynı ayda bebisiniz...benim ki mama iciyor ...araya 3 saat koyarak sabah kahvaltı ara öğün meyve püresi akşamda bazen corba tatiriyirum çünkü benimki hala tadımlık yiyor

Kahvaltı olarak neler veriyorsunuz
Gözde C.

Gözde C.

20 Şubat 2026 00:04
Aynı durumdayız benimde bebeğim 7 aylık. Bende tadım şeklinde ilerliyorum ama öğünlere geçeceğim. “bu çocuk aç” diye bir kitap var onu aldım sizde bakın isterseniz bir sürü tarif var. Genelde muhallebi yapıp içine yumurtsa sarısı bebek bisküvisi labne avokado ceviz gibi şeyler ekleyip veriyorlar. Ara öğünde meyve ve yoğurt akşamda çorba veriyorlar ya da siz ne yiyorsanız biraz da ona yediriyorsunuz en azından gözlemlediğim bu. Sağlıkla büyütün🌸
Gamze Ş. K.

Gamze Ş. K.

20 Şubat 2026 00:07
Teşekkür ederim 💕
A

Arzu.G

20 Şubat 2026 00:10
Ara vermek yerine miktarları azaltabilirsiniz .1 tatlı kaşığı bile yeterli ara verince başa dönmesin .yavaş yavaş alışsin bağırsakları .zeytinyağı da ekleyin her öğüne iyi gelir. Yoğurt kefir elma kayisi incir kabak kabızlık döneminde rahatlatır. Patates muz gibi besinleri az ve aralıklı olarak verin bir süre
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

20 Şubat 2026 00:14
7 ay 27 günlük kızım var 3 öğün veya 2 öğün şekilde veriyorum ben değişiyor bu ona bağlı herşey aslıda zorlama yapıyorum alışması gerekiyor çünkü sıkmıyaçak şekilde tabki altını çiziyorum eskiden çiğnemeyi bile bilmiyordu herşey boğazında kalıyordu eline verdim alıştı artık çiğnemesi gerektiğini ve ağzına götürerek yemesi gerektiğini biliyor eli bebe püskuvisi bile veriyorum ilk ıslatıyor sonra yiyor bu şekilde ilerleye bilirsiniz
Ş

Şeydanur A. ..

20 Şubat 2026 02:04
Bebim bebeğimde 7 aylık anne sütü alıyor ek gıdayı pek tercih etmiyor az az da olsa karışık sebze püresi meyve püresi vermeye çalışıyorum inan ben de senin gibiyim her gün düşünüyorum ne yapabilirim diye chatcbt ye soruyorum çorba tarifi falan veriyor onları da deniyorum sizlerden de ne öğrensem fikir oluşuyor o yüzden bilgi paylaşımı yapmak çok kıymetli sağlıkla büyütün bebeklerinizi güzel anneler ☺️☺️
Y

Yeter A.

23 Şubat 2026 23:47

🧸Ebru Keleş 🧸

<strong>7 ay 27 günlük kızım var 3 öğün veya 2 öğün şekilde veriyorum ben değişiyor bu ona bağlı herşey aslıda zorlama yapıyorum alışması gerekiyor çünkü sıkmıyaçak şekilde tabki altını çiziyorum eskiden çiğnemeyi bile bilmiyordu herşey boğazında kalıyordu eline verdim alıştı artık çiğnemesi gerektiğini ve ağzına götürerek yemesi gerektiğini biliyor eli bebe püskuvisi bile veriyorum ilk ıslatıyor sonra yiyor bu şekilde ilerleye bilirsiniz</strong>

Mama mı içiyor muydu acaba. Benım 6,5 aylık öncelık mama diyen ,ekmgıda diyen,herkes farklı bsıey dyo.2 öğün seklinde [gıdıyırz.ara](gıdıyırz.ara) öğün kaçıyor mamadan dolayı. 5 kez mama içer yada [6.mesela](6.mesela) sabah 10 da [uyanır.ılk](uyanır.ılk) kahvaltı mı versem kafam karısıyor,mama veıryrm ama acaba kahvaltı mı versme anlamdm
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

23 Şubat 2026 23:53

Yeter Akan

Mama mı içiyor muydu acaba. Benım 6,5 aylık öncelık mama diyen ,ekmgıda diyen,herkes farklı bsıey dyo.2 öğün seklinde [gıdıyırz.ara](gıdıyırz.ara) öğün kaçıyor mamadan dolayı. 5 kez mama içer yada [6.mesela](6.mesela) sabah 10 da [uyanır.ılk](uyanır.ılk) kahvaltı mı versem kafam karısıyor,mama veıryrm ama acaba kahvaltı mı versme anlamdm

Benim önceliğim ilk mama oluyor kapızlık olmasın diye bide ilk uyadıktan sonra hemen uykusu geliyor tekrar şekerleme yapıyor 20 30 dk o sırada ya onla bende uzanıyorum yada o uyanmadan kahavtisini hazırlıyorum ara öğün benim kızım da pek tercih etmiyor bazen ama dediğim gibi ona bağlı herşey bide bakıyorsun 3 defa yemiş oluyor
Y

Yeter A.

23 Şubat 2026 23:54
Gamze hanım. Özel bsıey yapmak ıstersneız sız bilirsiniz. Kahvaltı genelde ne vereyım dıye düşünüyorum. Cünkü ben kahvaltı yapamıyorum pek. Ama aksam yemeği be yersek onu verıyrum. Zeytinyağı ekliyorum muhakkak. Isteklıyse yedıgı kadar verın bence.7 aylık bebek için 3 öğün onerıylr. Yanı ne yiyorsa [verın.alerjı](verın.alerjı) vs yoksa.
Y

Yeter A.

23 Şubat 2026 23:58

🧸Ebru Keleş 🧸

Benim önceliğim ilk mama oluyor kapızlık olmasın diye bide ilk uyadıktan sonra hemen uykusu geliyor tekrar şekerleme yapıyor 20 30 dk o sırada ya onla bende uzanıyorum yada o uyanmadan kahavtisini hazırlıyorum ara öğün benim kızım da pek tercih etmiyor bazen ama dediğim gibi ona bağlı herşey bide bakıyorsun 3 defa yemiş oluyor

Anldm bende mamadan yanayım önce ya. Uyku arası kısaysa ek gıda neyse verıyurm. Uzunsa mama saatıyse mama [verıyrum.aslında](verıyrum.aslında) öğünlerde kaçıran bazen uykusu oluyor. En 2 öğün seklinde gitmeye çalışıyorum. Bu arada tesekkür ederim dönüş sgaladığınız için.🥲
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

24 Şubat 2026 00:06

Yeter Akan

Anldm bende mamadan yanayım önce ya. Uyku arası kısaysa ek gıda neyse verıyurm. Uzunsa mama saatıyse mama [verıyrum.aslında](verıyrum.aslında) öğünlerde kaçıran bazen uykusu oluyor. En 2 öğün seklinde gitmeye çalışıyorum. Bu arada tesekkür ederim dönüş sgaladığınız için.沈

Rica ederiz ne demek hepimiz bir birimizden birşeyler öğreniyoruz 🫂🥹💐

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir