Ek Gıda

122 görüntüleme
Tuba

Tuba

11 Şubat 2026 19:19
Bebegim gününde dogdu dogum kilosu 2995 boyu 50 cm idi. Şuan 5 ay 8günlük yaklaşık 2 haftadır gün içinde ve geceden sabaha açtıgım her bezinde 2 yada 3 kez çişledigini gözlemledim. kakasınıda 3 4 gün de bir yapıyor bu ay ölçümlerimizde yalnızca 200 gram almış oldugu görünüyor. şuanki toplam kilosu 6.800 buyu ise 62 cm. Sütümün azaldıgını hissedebiliyorum mama başlamayı düşündüm ama mamalarda şuan bir sürü sorun var ek gıdaya geçiş için hazırlanıyorum bi sorun yaşarmıyım açıkçası endişeliyim. Doktorumuzla konuştum kilosunun normal oldugunu söyledi fakat çiş konusunda açıklayıcı bir konuşma yapmadı
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

11 Şubat 2026 20:37
Su verebilirsiniz ek gıda sonrası 1-2 yudum kadar o bile fark ediyo sütünüz için de rezene çayı içebilirsiniz bazıları kanserojen olduğunu söylüyor fakat Osman hoca kullanabilirsiniz diyor ben ilk zamanlar 1 gün içip 1 gün bırakıyordum dengeliyor böylece
Tuba

Tuba

11 Şubat 2026 20:39

Ezgi Mutlu

Su verebilirsiniz ek gıda sonrası 1-2 yudum kadar o bile fark ediyo sütünüz için de rezene çayı içebilirsiniz bazıları kanserojen olduğunu söylüyor fakat Osman hoca kullanabilirsiniz diyor ben ilk zamanlar 1 gün içip 1 gün bırakıyordum dengeliyor böylece

Henüz ek gıdaya başlamadım ki başlamam dogru olurmu bilemedim
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

11 Şubat 2026 20:40
Merhaba; endişenizi anlıyorum ancak doktorunuzun da dediği gibi bir gelişim geriliği yoktur. Sadece anne sütü alan bebeklerde 7 güne kadar kaka görülmemesi normal kabul edilir. Ek gıda sürecinize çok az kalmış, endişe etmeyin. 🌺
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

11 Şubat 2026 20:43

Tuba

Henüz ek gıdaya başlamadım ki başlamam dogru olurmu bilemedim

Bize doktorumuz 5 aylıkken başlattı tabi ama sizin doktorunuz ne zaman uygun gördüyse o zaman başlayın
Tuba

Tuba

11 Şubat 2026 20:43

Fatma Atagün

Merhaba; endişenizi anlıyorum ancak doktorunuzun da dediği gibi bir gelişim geriliği yoktur. Sadece anne sütü alan bebeklerde 7 güne kadar kaka görülmemesi normal kabul edilir. Ek gıda sürecinize çok az kalmış, endişe etmeyin. 🌺

Bilgiler için çok teşekkür ederim🌺❤️ kaka evet 3gün normal ama çişin azalması korkuttu beni
Tuba

Tuba

11 Şubat 2026 20:46

Ezgi Mutlu

Bize doktorumuz 5 aylıkken başlattı tabi ama sizin doktorunuz ne zaman uygun gördüyse o zaman başlayın

3 hafta daha beklememizi söyledi.
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

11 Şubat 2026 20:47

Tuba

3 hafta daha beklememizi söyledi.

O zaman sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah o süreci de kolaylıkla atlatırsınız çok eğlenceli oluyor ilk zamanları
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

11 Şubat 2026 20:48
Endişenizi anlıyorum ancak normal bir süreç, ayrıca anneler çoğu zaman göğüslerinin eskisi kadar dolgun olmamasından kaynaklı sütünün azaldığını düşünüyor.Ancak vücut artık duruma adapte olmuş ve damarlar ona göre yapılandığından eski formunda oluyor🌺
Tuba

Tuba

11 Şubat 2026 20:51

Fatma Atagün

Endişenizi anlıyorum ancak normal bir süreç, ayrıca anneler çoğu zaman göğüslerinin eskisi kadar dolgun olmamasından kaynaklı sütünün azaldığını düşünüyor.Ancak vücut artık duruma adapte olmuş ve damarlar ona göre yapılandığından eski formunda oluyor🌺

Tamda söylediginiz gibi gögüslerimde doluluk olmuyor. Şuan emmeye başladıktan 1 dakika sonra süt akışı başlıyor. Sanırım bebegin talebine göre süt geliyor
Tuba

Tuba

11 Şubat 2026 20:52

Ezgi Mutlu

O zaman sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah o süreci de kolaylıkla atlatırsınız çok eğlenceli oluyor ilk zamanları

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim🌺 sizde bebeginizi sağlıkla büyütün inşallah❤️
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

11 Şubat 2026 20:54

Tuba

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim sizde bebeginizi sağlıkla büyütün inşallah❤️

Teşekkür ederim ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir