Ek Gıda

119 görüntüleme
S

Sefanur T.

31 Ocak 2026 21:57
Bebeğim şu an 19 haftalık. Doktor önerisi ile bir ay sonra ek gıdaya başlayacağız. 3 gün kuralı ile ilk önce yoğurt yumurta ve peynir yedir sevmezse pekmez ile tatlandırabilirsin dedi. Bu durum benim kafamı karıştırdı biraz açıksası. Aynı şekilde bebeğine ek gıda veren var mı ya da bunun herhangi bir sakıncası var mı?
Afranur K.

Afranur K.

31 Ocak 2026 22:01
Alerjen gıdalarla erken tanıştırmayı öneriyor bazı hekimler, bu sayede toleranslarının hızlı geliştiğini söyleyen çalışmalar mevcutmuş.

Ama bu pekmezle tatlandırma olayının yanlış olduğunu okumuştum. Çocuğun saf tadı alması, saf dokuyu bilmesinin önemli olduğunu yazıyordu. Mesela yoğurt sevdi yemeği şeyleri de yoğurda karıştırıp vermeyin bir süre sonra tekrar önüne sunun ve o sebzeyi meyveyi tadı yeniden denesin ve damak tadı oluşsun diyordu.

Biz de 1 ay sonra başlayacağız ek gıdaya yeni yeni araştırmalar yaptığım için bunlar kendi araştırdıklarımdan öğrendiklerim.

Deneyimki anneler de neleri denettiler yazarlarsa güzel bir fikir olabilir bizler için de
S

Sefanur T.

31 Ocak 2026 22:06
Teşekkür ederim Afranur hanım. Henüz araştırma fırsatım olmadı. Bende pekmez verme taraftarı değilim bu konuyu iyice araştırıp öyle bir hazırlık yapacağım ek gıdaya
S

Serenay k.

1 Şubat 2026 13:56
Pekmezle karıştırmak ya da meyveyle yoğurt karıştırmak ilk etapta diğer besinlere ilgisini azaltır önce sebzeyle başlamanızı tavsiye ederim meyveyle ne kadar geç tanışınca o kadar iyi oluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir