Ek Gıda
85 görüntüleme
E
Esra
16 Ocak 2026 11:10
Kızım 10 ay 23 günlük. Sadece mama alıyor. Ek gıda istemiyor. Hazırladığım şeylerden iki tatlı kaşığı tek yiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim

Sema ..
16 Ocak 2026 12:29
Mama dan önce vermelisin ek gıdayı 2 kaşık bile yeterli diyorlar ama anne yüreği daha fazla yesin istiyor tam anlamıyla acıktığında önce ek gıda sonra mama ver yedirmek istediğin besini yoğurt seviyorsa falan karıştırıp verebilirsin . Oğlum 15 aylık 1 yaşına kadar yumurta asla yemedı istemedi yoğurtla karıştırıp bulamaç yapıyorum tabiri caizse öyle yiyor zamanla alışacaktır zorlamamaya çalış ve önce ek gıda sonra mama olarak devam et yemek yemeyi zorla yaparsa onu istemediği bir şey olarak algılıyor ve asla yemiyorlar
E
Esra
17 Ocak 2026 00:10
Yorumunuz için teşekkür ederim. Kızım da yoğurt çok seviyor onu veriyorum. Ama bir şey koyunca fark ediyor. Mama öncesi yapıyorum ama yemiyor. Evet yeterli diyorlar ama bize az geliyor.
…
.
18 Ocak 2026 18:08
Benim oğlum da 7 ay 15 günlük yoğurt dışında bişey yemek istemiyor tabi bu aylarda doyması için yedirmek mümkün değil mama alıyor ama pütürlü şeyler asla yemiyor 1-2 kaşık anca zorlamak istemiyorum inşallah böyle devam etmez
E
Esra
21 Ocak 2026 08:31
Benimde öyle başladı ve maalesef devam ediyor hâlâ. Umarım sizin düzelir