Ek Gıda
135 görüntüleme
G
Gülşah T.
25 Kasım 2025 21:43
Bebeğim 6 aylık oldu ek gıdaya nasıl başlamalıyım biraz fazla kafaya takıyorum neler hazırlayacağım neler yedireceğim bilemiyorum bir de çevre baskısından bunalıyorum 3 gün kuralı tek öğün vs konusunda bunları nasıl aşacağız
T
Tuğba B. ..
25 Kasım 2025 21:46
Sebzeler ile başladım sonra meyve 3gün kuralı ile gitmedim.yumurta ,ceviz,yoğurtta 3 gün kuralını uyguladım birde tahin
G
Gülşah T.
25 Kasım 2025 21:54
@Tuğba Beyazgül hanım neden 3 gün kuralı uygulamadınız bende o şekilde ilerlesem olur mu alerji riski yüksek gıdalarda uygulasam ?
S
Sema
25 Kasım 2025 22:19
O size kalmış aslında uygulama yapmazsanız hangisinden dolayı alerjisi olduğunu anlayamazsınız 3 gün kuralı her zaman iyidir. En azından 3 gün sunu yedi de oldu dersiniz ama her öğüne farklı şey denerseniz neden kaynaklandığınız çözemezsiniz
Y
Yeter N. Ö.
25 Kasım 2025 22:34
3 gün kuralını uygulamak zorunda değilsiniz ama bence alerji riski yüksek besinlerde uygulasanız daha iyi olur. Mesela bugün havuç verdiniz ve bir sorun olmadı yarın kabak verebilirsiniz ben böyle yaptım bunlarda alerji riski düşüktür ama yumurta fındık fıstık bazı meyveler glutenli gıdalar vs araştırın bu gıdaları bunlarda 3 gün kuralını uygulamak ve bunları verdiğiniz gün başka bir şey vermemek iyidir bence. Ben ek gıdaya erken başladım 5-5,5 aylık gibi doktorumuz öyle uygun gördü şuan 6 aylık
G
Gülşah T.
25 Kasım 2025 22:38
@Yeter Nur Özal teşekkür ederim bize de erken başlayabileceğimizi söyledi doktor ama ben beklemek istedim bugün başlayacağım inşallah sizin tadımlar bitti mi şuan neler yediriyorsunuz bebişe
T
Tuğba B. ..
26 Kasım 2025 04:31
Sebzelerde ve meyvelerde alerji riski düşüktür 3 gün kuralına gerek yok .süt ,kurulmuş,yumurta,tahin,avokado bunlardauygulayın 3gün kuralını takip ettiğim doktorlarda bunu söylüyor
T
Tuğba B. ..
26 Kasım 2025 04:32
*kurulmuş kuruyemiş olacaktı
T
Tuğba B. ..
26 Kasım 2025 04:34
İlk kabak ,sonra havuç,tatlı patates,avokado,muz,elma,yoğurt böyle gittim ben
Y
Yeter N. Ö.
26 Kasım 2025 07:21
@Gülşah Topal Tadımları bitirdik sadece cesaret edip fındık fıstık tattırmadım doktora gittiğimiz bir gün yanımda fıstık ezmesi götürüp orda deneyeceğim komplikasyon olursa orda müdahale edilsin hemen diye. Ama cevizi cam rendeyle ezip birkaç tarife ekledim sorun olmadı. 6 aylık yapılabilecek birçok tarifi deniyorum. Sabah kahvaltı yaparken ve akşam yemeğinde ona da bir şey hazırlıyorum beraber yedirmeye çalışıyorum. Bana ulaşabilirseniz tarifleri size ordan gönderebilirim
G
Gülşah T.
26 Kasım 2025 09:03
@Yeter Nur Özal size nerden ulaşabilirim
Y
Yeter N. Ö.
26 Kasım 2025 10:22
@Gülşah Topal instagram dytnurakbalik