Ek Gıda
131 görüntüleme
E
Elif N. B.
10 Kasım 2025 17:38
Doktorumuz işten ayrıldığı için henüz bir doktor bulamadık, ek gıda için ne zaman başlanmalı, nasıl başlanmalı, nelere dikkat edilmeli 3gün kuralı gerçekten çok önemli mi? Bilgisi olan yazabilir mi?
İ
İrem
10 Kasım 2025 17:43
Oğlum 21 haftalık şu an. Kontrolde doktorumuz başlayabileceğimizi söyledi ve bir gün buharda haşlanmış havuç bir gün de buharda haşlanmış tatlı patates tattırdım. Yalnızca tadım yapıyoruz bir çay kaşığı bile olmuyordur muhtemelen ama çok keyifli :) biraz da su içiriyoruz ama kesinlikle sütten azaltmayarak devam ediyoruz. Yalnız iki gün de kaka yapmadı bugün katı besin vermedim biraz dinlensin vücudu diye 🤷♀️ biz böyle başladık elif hanımcığım
E
Esra Y.
10 Kasım 2025 17:50
6 Aydan önce başlamaya gerek yok. Doktorumuz da dedi. yogurtla başladık Günde2 öğünügeçmeyecekşekilde her günbiraz daha arttırarakverebilirsin. Sebzeleri buharda haşlayıp pancar tatlıpatateshavuçkabakdenedim benher günbirinidenedim içine de zeytinyağıekledim biraz kabızolmadı oyle. 3 günkuruli geçerlideğilartik dedi araştırdımcoclgu yer
E
Elif N. B.
10 Kasım 2025 17:55
Teşekkür ederim İrem hanım♥️
E
Elif N. B.
10 Kasım 2025 17:55
Teşekkür ederim Esra hanım🌸
İ
İrem
10 Kasım 2025 17:59
Ve evet üç gün kuralı uygulamayın dedi doktorumuz bize de, rica ederim 🌸
E
Elif N. B.
10 Kasım 2025 18:00
Öyle mi, bizde başlamayı düşünüyoruz merakımı gidermiş oldum İrem hanım teşekkür ederim

Ümran A.
10 Kasım 2025 19:02
Bebişler alışık olmadığı için kabız olabiliyorlar biz de yeni başladık ek gıdaya ve kabız sorunumuz oldu maalesef. Zeytinyağı ve armut kabızlığa iyi geliyor aklınızda bulunsun. Kolay gelsin 🐣
E
Elif N. B.
10 Kasım 2025 19:35
Teşekkür ederim Ümran hanım, Zeytin yağının organik olması şart mı?
T
Tuğba B. ..
10 Kasım 2025 19:37
Ben de sebze ve meyveler de 3 gün kuralına uymadım.yumurta ve yoğurtta 3 gün verdim.7aylık olduk çok zorlamıyorum bir iki çay kaşığı aldıktan sonra daha istemiyor vermiyorum bende.Kabız olduğu zaman Armut veriyorum

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
11 Kasım 2025 20:46
Merhaba; sorunuza dair detaylı yazım hem burda hem de instagram profilimde yar alıyor, cevaplarınızı bulabilirsiniz 🌸
https://www.instagram.com/reel/DMyH9bRI2tS/?igsh=czF6d2hzdzA0MXRq
https://www.instagram.com/reel/DMyH9bRI2tS/?igsh=czF6d2hzdzA0MXRq
E
Elif N. B.
11 Kasım 2025 21:28
Teşekkür ederim Fatma hanım, çok tatlı bir içerik olmuş🙃🤍