Ek Gıda
80 görüntüleme
B
Büşra G. ..
10 Temmuz 2025 21:38
Ek gıdaya nasil baslamaliyim

Reyhan Y.
10 Temmuz 2025 21:43
Biz yoğurt, havuç püresi, kabak püresi ile başlayıp sebzeleri bitirdik daha sonra meyvelere geçtik

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
10 Temmuz 2025 22:14
Her deneyeceğiniz gıdayı üç gün önce çay kaşığı sonra tatlı sonra yemek kaşığı olarak üç gün deneyip alerjik bir reaksiyon göstermediğini gozlemlediginizde yeni gıdaya geçmeniz gerekiyor. Bahsettiğim miktarların hepsini bitirmek zorunda değil. Her gıdayı başka bir gıdayla karıştırıp vermeyin. Her şeyin tadını ayrı ayrı alsın. Önce sebzeler ya da yoğurt ile başlayabilirsiniz. Meyveleri sebzelerden sonra tattirmanin sebebi daha tatlı oldukları için sonrasında sebzeler tatsız geldiği için yemek istemeyebilir. Bunlar bitince meyveli yoğurt, sebze çorbaları gibi karisimlarla devam edebilirsiniz 😌

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
10 Temmuz 2025 22:19
Muhtemelen bebeğiniz 6 aylık yaklaşık 9 aya kadar tadım sürecinde olacaksınız. Öncelik her zaman anne sütü olmalı unutmayın. Özellikle 9 ay kadar bebek sizden beslenmeye devam etmeli. Ardından miktarlar biraz daha bebeğin talebine göre artabilir ama 1 yaşa kadar yine ana beslenme anne sütüdür. O yüzden ne kadar yediğine çok fazla takılmayın. Yedirdiginiz tüm sebzelere biraz zeytinyağı koymak bebeğin kabizliginin önüne geçmek için yardımcı olur 🙏