Ek Gıda
148 görüntüleme
E
Esmanur Ç. ..
12 Haziran 2025 13:17
Hocam lütfen yanıtlar mısınız kafamız karışıyor ek gıdada. İlk kendi doktorumuz blw nin ilerde kilo gelişiminde zayıflık yaptığını söyledi benimde bebeğe ek gıda verirken yedirmem lazımmış bu ne kadar doğru ben blw için hevesliydim. Ayrıca besinleri ay ay ayırdı ben araştırdım biraz bazı doktorlar tuzsuz şekersiz yapıldığı sürece her yemeği bebeklerin 6. Aydan itibaren yiyebileceğini söylüyor tadımlardan sonra. Başka bir doktor ise tuz baharat şeker salça yememeli, yumurta beyazı 9. Aydan sonra dana eti yine öyle,ayrıca 6 aylık bebeğim için 3 ana 1 ara öğün dediler kahvaltı meyve ve iki öğün çorba şeklinde bana bunlar hem saçma geldi hem kafam çok karıştı. Lütfen açıklık getirir misiniz öğün sayısı nasıl olmalı neler yiyebilir vs diye detaylı bir şekilde çok teşekkürler
C
Canan B. ..
16 Temmuz 2025 21:05
Her çocuk farklıdır benim bebeğim şuan 9 aylık günde iki öğün veriyorum ki bitirmiyor akşam bi meyve veriyorum mesela şeftali anca yarısını yiyiyor zorlamak da istemiyorum sogumamasi için suanlik böyle gdiiyor bide onu yesin bunu yesin die cok uğraşma cidden sonra aşırı yemek seçiyorlar kendi yediklerin ona uygunsa onlardan ver baktın uymuyor bi çorba yap ver kahvaltı klasik yumurta . Ben beyazını hep verdim alerji de yapmadı sende deneme yanılma yapicaksın işte ver biraz baktın alerji olmadı devam et salça da aynı şekilde deneye deneye
Ş
Şule Y.
16 Temmuz 2025 22:27
Osman hocanın ek gıda videosu vardı bi bakın isterseniz . Ek gıdaya yeni başlıyorsanız günde bi kere bebeğin ne aç ne tok olduğu zamanda genellikle sabah saatlerinde verilmesi gerektiğini söylüyordu . Sabah saatleri herhangi bi alerjik reaksiyon gösteriyor mu diye. Direk öğün olarak başlarsanız doyurmaya yönelik ciddi anlamda kabızlık oluşur. 6 ay boyunca sadece sıvı giren bi bünyeyi öncelikle alıştırmak gerekiyor. Blw için ise bence cesaretliyseniz yapın ilerde çiğnemeyi öğretmek durumunda kalmazsınız ben cesaret edemedim. Benim gittiğim doktorda dana eti ver dedi ama kendi araştırmalarıma göte büyük baş hayvanlar daha çok ilaça ve kirliliğe maruz kaldığı için ben bana doğru gelen şeyi uyguladım kuzu eti verdim . Yumurtayı da önce sarısı ile başladım sonra azar azar beyazını da ekledim .