Egzama veya Alerji?

76 görüntüleme
Tugce C.

Tugce C.

12 Temmuz 2025 22:01
Merhaba,

01 Nisan doğumlu oğlumun doğumdan sonra yüzünde bebek aknesi dedikleri oldu, dr kendiliğinden geçecek dedi ve bir süre sonra geçti. Fakat geçtikten kısa bir süre sonra yüzünde ve boynunda egzama yada alerjik reaksiyon gibi bir durum oluştu, yurtdışında yaşıyoruz ve dr a mesaj ile durumu anlatıp fotoğraf gönderdim yüzyüze kontrol etmedi fakat egzamaya benziyor dedi. %1 hydrocortisone lu bir krem kullanın dedi. Kremi aldım ve uyguluyoruz iyi geliyor fakat tam anlamı ile geçmiyor. Çikolata ve ya dondurma yediğim zaman emzirme sonrası bu kırmızlıklar azıyor. Ayrıca bebeğimin bacak boğum yerleri de katlanmaktan mı yoksa bu durumdan mı anlayamadığım yaralar oluşuyor tekrar bu kremi bi kaç gün uyguladığımda o yaralarda geçiyor. Bu durumun tam anlamıyla ne olduğunu anlayabilmemiz ve önlememiz için dr a ne sormamız ve ya hangi testleri yaptırmamız gerekir?

Teşekkürler
B

Betül A.

12 Temmuz 2025 22:41
Benim kızımda aynı durumda kırk günlükken başladı şu an 3,5 aylık süt ürünlerine alerjisi var özellikle dondurma çok arttırıyor perhiz yapıyorum biraz rahatlıyor
Tugce C.

Tugce C.

14 Temmuz 2025 19:39
Domates ve salça tükettiğim zaman da arttığını fark ettim. Dikkatli bir diyete girmem gerekiyor sanırım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir