Egzama Kaşıntı Geçmiyor
515 görüntüleme

Mavi ..
19 Temmuz 2026 19:05
Merhaba, anneler bebeğimde egzama çıktı ne yaptıysam kaşıntısı geçmedi. Kıyafet üstünde olsa bile kaşımaya çalışıyor. Alerji şurubu kullanıyoruz ama hafiflemedi bile. Bu yoldan geçenler lütfen neler yaptınız. Nasıl bir yol izlediniz. Benimle paylaşın lütfen? Çok üzülüyorum.
E
Ezgi G.
19 Temmuz 2026 20:40
Merhabalar, bebeğimin doğduğundan beri egzama ile mücadele ediyoruz, şimdi 9 aylık. Dermokozmetik ürünlerin neredeyse hepsini kullandık. Bize en iyi bioderma atoderm geldi. Duşu ılık suyla aldırıyorum, çıkar çıkmaz yoğun bir şekilde nemlendiriyorum. Gün içinde cildi kurudukça tazeliyorum. Çamaşır deterjanı olarak granül sabun kullanıyorum. Çamaşırlarını ütülüyorum. Bol ve pamuklu kıyafet tercih ediyorum ve tek kat giydiriyorum. Özellikle ağız salyasının yüzündeki Egzamasını çok tetiklediğini fark ettik. Yüzünü bu yüzden sürekli temiz tutmaya özen gösteriyorum. Egzamanın çok tetiklendiği durumlarda doktor tarafından reçete edilen kortizon kremi 3 gün boyunca kullanıp ara veriyorum. Cilt bariyeri çok yıprandığı için la roche posay cica plast ile takviye ediyorum. Sizi çok iyi anlıyorum egzama için farklı farklı doktorlara başvurduk, genelde yukarıda belirttiğim tavsiyeleri verdiler. Aydan aya azalıyor.

Mavi ..
23 Temmuz 2026 01:24
Merhabalar, bebeğimin doğduğundan beri egzama ile mücadele ediyoruz, şimdi 9 aylık. Dermokozmetik ürünlerin neredeyse hepsini kullandık. Bize en iyi bioderma atoderm geldi. Duşu ılık suyla aldırıyorum, çıkar çıkmaz yoğun bir şekilde nemlendiriyorum. Gün içinde cildi kurudukça tazeliyorum. Çamaşır deterjanı olarak granül sabun kullanıyorum. Çamaşırlarını ütülüyorum. Bol ve pamuklu kıyafet tercih ediyorum ve tek kat giydiriyorum. Özellikle ağız salyasının yüzündeki Egzamasını çok tetiklediğini fark ettik. Yüzünü bu yüzden sürekli temiz tutmaya özen gösteriyorum. Egzamanın çok tetiklendiği durumlarda doktor tarafından reçete edilen kortizon kremi 3 gün boyunca kullanıp ara veriyorum. Cilt bariyeri çok yıprandığı için la roche posay cica plast ile takviye ediyorum. Sizi çok iyi anlıyorum egzama için farklı farklı doktorlara başvurduk, genelde yukarıda belirttiğim tavsiyeleri verdiler. Aydan aya azalıyor.
H
Hatice A.
23 Temmuz 2026 01:44
Bioderma atoderm duşjeli ve atocare losyon bizde çok işe yaradı.
Z
Zeynep İ. ..
1 Ağustos 2026 02:02
Teşekkür ederim Ezgi hanım, bende yapıyorum ama kaşıntısı geçmiyor. Bizimki bir anda her yerinde çıkmaya başladı. Kızarıklığı gidiyor toparlanacak gibi oluyor tekrardan başa dönüyoruz. Hep aynı rutin anlamadım. Nemlendirici olarak en iyi bunu kullanmalısın dediğiniz krem yada losyon hangisi.
E
Ezgi G.
3 Ağustos 2026 23:09
Teşekkür ederim Ezgi hanım, bende yapıyorum ama kaşıntısı geçmiyor. Bizimki bir anda her yerinde çıkmaya başladı. Kızarıklığı gidiyor toparlanacak gibi oluyor tekrardan başa dönüyoruz. Hep aynı rutin anlamadım. Nemlendirici olarak en iyi bunu kullanmalısın dediğiniz krem yada losyon hangisi.

Mavi ..
4 Ağustos 2026 10:01
Biz en iyi bioderma atoderm geldi, Mustela stelatopia artırdı. Dermatolog molien diye bir markanın ürünlerini tavsiye etti. Nemlendiricisi hiç iyi gelmedi ama duş jeli iyi geldi. Yüzü için de la roche posay lipikar baume iyi geldi. Şu an bebeğim 10 aylık ancak tüm vücudu ve yüzü ne yazık ki egzama. Dönem dönem artıyor, azalıyor. Biz de bu konudan çok müzdaribiz. inşallah en kısa zamanda bebeklerimiz bu rahatsızlıktan kurtulur.

Mavi ..
4 Ağustos 2026 10:02
Benim bebeğim 5 aylıktı alerjiye bağlı egzaması çıktı, Ezgi hanımında dediği gibi banyosuna, çamaşırına herşeyine dikkat ettik, losyon olarak, bioderma atoderm ve mustela stelatopia kullandık bize hiç iyi gelmedi doktorumuzun tavsiyesiyle La roche-posay lipikar baume kullanıyorum her duştan sonra avuç içi kadar kremi her yerine yediriyorum bebeğime en iyi gelen bu losyon oldu.
Yükleniyor...