Egzama

190 görüntüleme
S

Seda İ.

1 Ağustos 2026 09:31
11 aylık kızım var vücudunda sürekli egzamalar çıkıyor ve kaşınıyor bioderma atoderm sürüyoruz hametan sürüyoruz ama geçmiyor iz kalıcak diye korkuyorum artık ne yapabiliriz ense kol bacak yüzü kafası
G

Gamze G.

1 Ağustos 2026 09:56
Benim bebişimde de doğduğu andan bu yana vardı kaşınma kızarıklık döküntü kuruluk vs yani atopik dermatit vardı. Siveno çamaşır deterjanına geçtim farklı marka kullanıyordum. Bizim kıyafetlerimizi de onunla yıkadım hala da öyle çünkü alerjik kokusuz vs.

Bioderma atoderm ile günde iki defa nemlendirdim tüm vücudunu. İki günde bir ek gıda ile her gün ılıktan daha da soğuk su ile yıkadım çünkü ne kadar sıcak olursa cilt o kadar kurur egzama şiddetlenir. Duşta ise mustelanın bunun için şampuanı var bir de duş jeli biodermanın ikiside atoderm onları kullandık. Ve doktorumuzun özellikle belirttiği yıkandığı andan 3 dakika içinde nemlendirmek cildin o nemi hapsetmesi için. Odanın nemine özellikle dikkat ettim 40-60 arası olması lazım keza sıcaklığa da ekstra dikkat ettim. Pamuklu ve müslin dışında kıyafet yasak şardonlu polarlı vs. Evde doğal olmayan deterjan zaten az kullanıyorduk daha da dikkat ettik parfüm vs yasak bizim içinde. Şu anlık aklıma gelenler bunlar doktorumuzun tavsiyesi bizimde uyguladıklarımız bu şekilde 7. Ayda geçti çok şükür. 1 aydır da yok ama dikkat etmesem tekrarlama meyilinde. Ama doktorumuz birde yaş aralıkları vs demişti örnek 1-2 yaş arasında kaybolur 3-5 yaş arasında kaybolur gibi yüzdelikler vardı. Eğer geçmese alerji uzmanına gidecektik ama her şeye dikkat edince geçti şükür. Sizede mutlaka tavsiye ederim bende işe yaradı bu uyguladıklarım.
P

Pınar Y. Ç. ..

1 Ağustos 2026 10:20
Bizde de egzema vardı bebek deterjanı kullandım ama her yıkamadan sonra da ek durulama yaptım ben. Nemlendirici olarak mustela kullandım ama öyle bir ya da iki defa degil ben neredeyse her altını değiştirdiğimde kuruyan bölgelerini nemlendirdim. Ayrıca mustelanin bu kızarık olan yerler için ayrı bir kremi vardı kucuk boy onu da artik sonlara doğru kullandım. Banyo suyunu ılık kullandık hep. Bizim yaşına doğru gecti çok şükür. Sizin de geçecektir rahat olun nemlendirmeye özen gösterin 
İ

İstanbul, E.

1 Ağustos 2026 11:05
Bepanthol sensiderm ve mustela atopik ciltler için vücut nemlendirici var çok iyi geliyor
Ezgi B.

Ezgi B.

Premium Üye
1 Ağustos 2026 12:23
Bizde de var, yüzümüzde. Doktorumuz linola önerdi onu kullanıyoruz
D

Dilek S.

1 Ağustos 2026 12:38
Benim doktorum duştan çıkınca kurulamadan Bıoderma atoderm ıntensive boume sürmemi önermişti çokta memnun kaldım.Normal zamandada sabah akşam kullanıyorduk.
A

Ayşe T. A.

3 Ağustos 2026 17:07
Benimde kızımın vücudunda yanağında vardı yanağındaki mustela atopik ciltler için olan kremle geçti ama vücudu geçmemişti biobaby nin şampuanını kullandığımdan beri vücudundakilerin hepsi gitti
S

Seda İ.

4 Ağustos 2026 17:57
Herşeyine çok dikkat etmeme rağmen sanırım bazı zamanlarda çoğalıp bazı zamanlarda azalıyor anlamış değilim Malesef
S

Seda İ.

4 Ağustos 2026 17:57
Teşekkür ediyorum herkese
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir