Egzama

160 görüntüleme
M

MK ..

20 Haziran 2026 09:53
Merhaba arkadaşlar egzamaya bir türlü çözüm bulamaıdm bebeğim gece kaşırken elini kanatıp yara yapmış kortizonlu kortizonsuz krem kullandım geçmiyor daha da arttı cildiyeye götürdüm egzama dedi onun verdikleri de iyi gelmedi ömür boyu kalıcı olabilir egzama dedi az geçer tekrar olur dedi mustela bioderma da iyi gelmedi başına gelen var mı nelere dikkat etmem gerek nasıl geçirdiniz bu süreci
M

Meltem G.

20 Haziran 2026 10:25
Biodermanin duş yagi var onu alin biz onunla kasintidan kabuklanmadan kurtulduk her gun onunla soguga yakin su kullanarak yikayin daha iki uc yikamada sonuc alirsiniz birde cocugu hasta olur korkusuyla sicaga maruz birakmayin sicak cok kotu olmasina sebep oluyor
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
20 Haziran 2026 12:16
Merhaba, aynı sorun bizdede var sizin gibi kortizonlu kortizonsuz herşeyi denedik hiçbiri çözüm olmadı. Mustela, bioderma atopik serileride işe yaramadı. En son ptesi cildiye bepantholün sensidaily yıkama jelini önerdi ılık su ile yıkadık ertesi gün bile farkı gördük hiç krem sürmeden yumuşacık oldu cildi 2 gün öncede vücut kremini aldık bunun yanı sıra asla çok giydirmiyorum ev hep 23-24 derecelerde kıyafetleri pamuklu aldım ve sürekli oda nemlendirici hava temizleyici açık. Ben şuan bu şekilde ilerliyorum Çok can sıkıcı bir süreç geçmiş olsun 🙏🏻
M

MK ..

20 Haziran 2026 12:44
Çok teşekkür ederim sevgili anneler deneyeceğim. Odayı genelde 24 derecede tutuyorum gün geçtikçe artmaya başladı kaşıdıkça içim gidiyor cuma doktora gittik onun da faydası olmadı
E

Elanur Ü.

20 Haziran 2026 12:59
Bebeğiniz kaç aylık? Eğer sürekli yatıyorsa egzama geçmez ama hareketlendikçe azalır biz de aynısını yaşıyoruz yaşadık kafasının arkasında vardı ve kabuk atar kızarır kaşınırdı her ilacı denedim. Oturmaya başladığında azalma yaşadık tam geçmedi. Size önerim gün içinde süreki orayı nemli tutun kuru kalmasın kremlerini düzenli sürün ve kaşımasına müsade etmeden siz ona yardımcı olun. Geçmiş olsun 💐
M

MK ..

20 Haziran 2026 13:26
Elanur Ülkü
Bebeğiniz kaç aylık? Eğer sürekli yatıyorsa egzama geçmez ama hareketlendikçe azalır biz de aynısını yaşıyoruz yaşadık kafasının arkasında vardı ve kabuk atar kızarır kaşınırdı her ilacı denedim. Oturmaya başladığında azalma yaşadık tam geçmedi. Size önerim gün içinde süreki orayı nemli tutun kuru kalmasın kremlerini düzenli sürün ve kaşımasına müsade etmeden siz ona yardımcı olun. Geçmiş olsun 💐
Teşekkür ederim cevabınız için bebeğim 13 aylık 14 olmak üzere hatta üç dört kere nemlendirici sürüyorum özellikle duş sonrası falan ama geçmedi gece uykusunda yatağına sürterek kaşımış yara yapmış antibiyotikli krem ile yarası kapanmak üzere ama egzama azalmıyor
E

Elanur Ü.

20 Haziran 2026 13:27
Oy yavrum benim kıyamam ya benim oğlanda öyleydi hala ara sıra terledikçe kaşır sürter inşallah geçer 😮💨
E

Elanur Ü.

20 Haziran 2026 13:28
Bu arada bebişiniz yürüyor mu benim oğlan 11 aylık ne emekleme var ne tutunup kalkma üzülüyorum
M

MK ..

20 Haziran 2026 13:41
Elanur Ülkü
Bu arada bebişiniz yürüyor mu benim oğlan 11 aylık ne emekleme var ne tutunup kalkma üzülüyorum
Son bir kaç gündür desteksiz üç dört adım atıyor düşeceğim diye sonra tutunup sıralıyor. Bence hiç üzülmeyin bebeğinizi başka bebeklerle de kıyaslamayın hepsinin gelişimi farklı
D

Derya A. ..

20 Haziran 2026 15:18
Pamuklu hicbirsey degmemeli ve mustela krem kullanın bire bir iyi geliyor sürekli sürmeniz gerekiyor ve süt ürünü peynir yoğurt his tüketmeyin bebeğe de vermeyin üç gün deneyin göreceksiniz
M

MK ..

20 Haziran 2026 17:14
Derya Aydın
Pamuklu hicbirsey degmemeli ve mustela krem kullanın bire bir iyi geliyor sürekli sürmeniz gerekiyor ve süt ürünü peynir yoğurt his tüketmeyin bebeğe de vermeyin üç gün deneyin göreceksiniz
Teşekkür ederim Derya hanım süt ürünleri ve yumurtaya ara verdim bugün itibariyle bir kaç gün gözlemleyeceğim
D

Derya A. ..

21 Haziran 2026 15:51
Rica ederim bu arada mustela kremi unutmayın aynı zamanda şampuani da var ben faydasını gördüm
İ

İrem N. A.

21 Haziran 2026 16:33
Şampuanına dikkat edin hem durulamaya hem de hangi şampuan kullandığınızla ilgili olabilir mi? Laroch posey iyi geldi sadece egzama için başka markalarda denedim işe yaramamıştı. Doktor bir ay kullanın bakalım hemen karar veremeyiz demişti ama bi kaç kez kullandığımda bile hemen yatıştı. Çok çok yoğunlaştığı dönemde içme suyuyla yıkıyordum sudaki kireç yoğunluğu etkiliyorsa diye düşünürek ama işe yaramıştı( asla bi kaynağa dayanmıyorum sadece deneme yanılma yolu)
M

MK ..

21 Haziran 2026 18:47
Derya Aydın
Rica ederim bu arada mustela kremi unutmayın aynı zamanda şampuani da var ben faydasını gördüm
Doğduğundan bu yana mustela kullanıyorum şampuanı
M

MK ..

21 Haziran 2026 18:49
İrem Nur Atmaca
Şampuanına dikkat edin hem durulamaya hem de hangi şampuan kullandığınızla ilgili olabilir mi? Laroch posey iyi geldi sadece egzama için başka markalarda denedim işe yaramamıştı. Doktor bir ay kullanın bakalım hemen karar veremeyiz demişti ama bi kaç kez kullandığımda bile hemen yatıştı. Çok çok yoğunlaştığı dönemde içme suyuyla yıkıyordum sudaki kireç yoğunluğu etkiliyorsa diye düşünürek ama işe yaramıştı( asla bi kaynağa dayanmıyorum sadece deneme yanılma yolu)
Doğduğundan bu yana mustela kullanıyorum ama her duşta şampuan kullanmıyorum ama su da mantıklı geldi sular çok kireçli faydası olur ya da olmaz en azından deneyeceğim teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir