Egzama
50 görüntüleme
A
Aayshwjbens
3 Mart 2026 00:39
Merhabalar bebeğim 6 aylık atopik egzaması var. Alerji testi yapıldı solüsyonlar ile besinlere çıkmadı. Ara ara kortizonlu krem kullanıyoruz ama sürekli tekrarlıyor. Mustela stelatopia daha da kötü yapıyor. Kaşıntıda başladı ne yapabilirim önerileriniz var mı
B
Büşra İ. S. ..
3 Mart 2026 01:08
Merhaba, kaşıntılı yerlere nemlendirici krem sürmek kaşıntıyı ve tahrişi arttırabilir. Böyle bir durumda önce kaşıntılı yeri tedavi etmek ve ardından tekrarlanmaması için nemlendirici sürmek daha doğru bir yaklaşım. Besin testlerinde alerji çıkmaması besin alerjisi olmadığı anlamına gelmez. Çünkü ilk 1 yaş bağışıklığın geliştiği aralıktır. Testlerde negatif olsa da siz deneme yöntemi ile alerjiyi bulabilirsiniz. Besin dışında banyoyu sıcak su yerine ılık su ile yaptırmak, duş sonrası ilk 3 dakika içinde iyi bir nemlendirici ile bebeğin tüm cildini nemlendirmek, sabah akşam nemlendirmeye devam etmek en iyi tedavi şeklidir. Geçmiş olsun...
E
Elif V.
3 Mart 2026 01:26
Bizim de egzamamız var. La Roche posay lupikar Nemlendirici kullanıyoruz günde 3 bazen 4 kere nemlendiriyorum, daha da artırılabilir, tabi doktorun verdiği merhem de var. Şampuan stelatopia kullanıyoruz bu şekilde faydasını gördük gözle görülür azalma oldu. Her gün banyo + nemlendirme düşünüyorum artık. Ne kadar nemlendirici kullanırsanız o kadar iyi sonuç alırsınız. Biz yukarıda söylediğim nemlendiriciden çok memnun kaldık. Evde tek zıbınla tutuyorum terlemesine engel olunmalı bence.
Z
Zeynep
3 Mart 2026 02:18
Kız kardeşimin de aynı şekilde yanaklarında ensesinde vardı. Çilekten dediler sonra güneşten dediler bir sürü krem kullandık bebekken kanardı bazen hatta sonra kendiliğinden geçti. Ne yapsak olmadı gibi bir durum vardı yani ama kremlerle biraz ferahlıyordu