Eğe Batması
83 görüntüleme
S
Sedef D. C. ..
17 Temmuz 2025 08:40
Bebeğim haftaya 4 aylık olucak kucağımda yada ayağımda sallayınca uyuyo ama yere koyduğum anda uyanıp ağlamaya başlıyo normalde ağlayan huzursuz Bi bebek değil eğesi kaçmış dediler 3 gün önce Bi ablaya götürdük ovaladı dün de aynı şekilde uyumadı götürdük sonra uyudu ben eğeyle ilgili bişey daha önce hiç duymamıştım Bi fikri olan var mı?
E
Eda Ş. ..
17 Temmuz 2025 09:19
Hocam bendede aynı durum oldu geçiyor merak etmeyin 4 aylık sendromuymuş bende ilkez eğe batmasını duydum
S
Sedef D. C. ..
17 Temmuz 2025 09:24
Bende daha önce hiç duymamıştım bilmiyodum ama kadın ovalayınca ağlaması durdu rahat uyudu anlamadım aslında inanmam da böyle şeylere ama kafam çok karıştı

Ayça K. A.
Hemşire
18 Temmuz 2025 10:34
Eğe dediğimiz şey halk arasında söylenen ; kaburga kemiğidir. Bir doktor teşhisi mi aldınız yoksa mahalle çıkıkçısı vs gibi birinin söylemi mi ?
S
Sedef D. C. ..
18 Temmuz 2025 11:30
Hayır doktor teşhisi değil daha önce böyle bişey de duymamıştım bilmiyodum o yüzden bilgi almak doğru mu yanlış mı öğrenmek istedim o gün çok ağladığı için ablaya götürdüğümüzde söylediler

Ayça K. A.
Hemşire
18 Temmuz 2025 13:08
Ablaya bir daha gitmemenizi tavsiye edeceğim. Modern tıptan uzaklaşmayın basit bir gaz sancısı ya da sadece anne kucağı ve ilgi istediği için de ağlıyor olabilir ağlamalar uzun süre devam ederse lütfen bir hekime gidin. Kaburga batması ovarak geçecek bir şey değil.zira batması için kırık olması gerekir ki bu çok ciddi bir şey ovulması akciğere batarak söndürmesi demektir.