Eds+ Kaşık Biberon + Mama
133 görüntüleme
Z
Zerrin ..
9 Temmuz 2025 11:01
Merhabalar Osman Hocam,
bebeğim doğduğundan beri meme hem de mamayla besleniyor, mamayı avent yavaş Akışlı biberonlarından veriyorum. İkinci ayında kilo alması iyi olmadığı için ve geceleri memede uyuyakaldığı için süt sağıp biberonla vermeye başladım. 3. ayına girdiğimizden beri memeye geldiğinde bir kaç dakika indikten sonra katıla katıla ağlamaya başlıyor, arada memeyi tekrar alıyor ama bırakıp ağlıyor. Acaba sütüm ilk baştaki gibi akışı hızlı gelmediği için biberonla da alıştı sabit akış, memeyi mi reddediyor, böyle bir durum yaşayan var mı aranızda? Eds kullanmak istiyorum ama mamayı nasıl vereceğim, mamayı da emzirir gibi Eds ile mi versem yoksa kaşık biberona mı geçsek, yada bu noktada biberon a devam edebilir miyim sadece mama için ? Kaşık biberon kabul edeceğini sanmıyorum geçen gün bardak denedim ağzına verdiğim sütü döküyor.
bebeğim doğduğundan beri meme hem de mamayla besleniyor, mamayı avent yavaş Akışlı biberonlarından veriyorum. İkinci ayında kilo alması iyi olmadığı için ve geceleri memede uyuyakaldığı için süt sağıp biberonla vermeye başladım. 3. ayına girdiğimizden beri memeye geldiğinde bir kaç dakika indikten sonra katıla katıla ağlamaya başlıyor, arada memeyi tekrar alıyor ama bırakıp ağlıyor. Acaba sütüm ilk baştaki gibi akışı hızlı gelmediği için biberonla da alıştı sabit akış, memeyi mi reddediyor, böyle bir durum yaşayan var mı aranızda? Eds kullanmak istiyorum ama mamayı nasıl vereceğim, mamayı da emzirir gibi Eds ile mi versem yoksa kaşık biberona mı geçsek, yada bu noktada biberon a devam edebilir miyim sadece mama için ? Kaşık biberon kabul edeceğini sanmıyorum geçen gün bardak denedim ağzına verdiğim sütü döküyor.

Tuğçe Y. Ü.
Diyetisyen
9 Temmuz 2025 18:21
Merhaba benim bebeğimde biberon kaynaklı meme reddi yaptı. Çok araştırdım. Eds en güzel yöntem.( benim bebeğim tutmadı) sütünüz varsa sağıp süt ile desteklemek daha iyi olur. 3. Ayda meme reddi gözlenirmiş, hiç sıkmayın canınızı çok normal, sabırlı olun lütfen. Biberon yerine alıştırma bardağı çok öneriliyor(ben denemedim) nedeni ise meme de emerken yassı olurmuş tıpkı alıştırma bardağı emziği gibi…
Z
Zerrin ..
10 Temmuz 2025 07:02
Selamlar Tuğçe hanım
Teşekkürler bi sonda sistemi sipariş ettim umarım işe yarar, bu sabah biraz emzirebildim yandan şırınga ile süt takviyesi yaptım şükür 🙏 alıştırma bardağı araştırdım ama hepsi 6+ ay onların da akılı çok fazla gelebilir, acaba sadece meme reddi içşn düşük akışlıları var mı
Teşekkürler bi sonda sistemi sipariş ettim umarım işe yarar, bu sabah biraz emzirebildim yandan şırınga ile süt takviyesi yaptım şükür 🙏 alıştırma bardağı araştırdım ama hepsi 6+ ay onların da akılı çok fazla gelebilir, acaba sadece meme reddi içşn düşük akışlıları var mı
Z
Zerrin ..
21 Temmuz 2025 18:43
Tuğçe hanım bende de Eds çalışmadı maalesef 😕 benim bebeğim memeyi istemiyor dolayısı ile Eds kullanamadım. Bence Eds daha küçük bebeklerde çalışır, ama 3+ çok farkında her şeyin dolayısı ile almak istemiyor . Bir iki defa denedim rahatsız oluyor. Alıştırma bardağı sipariş ettim umarım o işe yarar.
Ö
Özge ..
22 Temmuz 2025 08:50
Bi haftadır ben de meme reddi ile uğraşıyorum çözüm mü bilemem ama bebek emzikliyken kucagıma alıp biraz bekliyorum ve yavasca memeyi sunuyorum , gözlemim her yapısımda daha da sakinledi. Benim de sütüm aksamları çok çok azalıyor ama artacagını umarak biberonu bırakıp biraz böyle deneyecegşm isterse 1 saat kalsın memede
A
Aslı O. D.
22 Temmuz 2025 10:43
Eds ile iki kez meme reddini yendim . Bebeğim 4 aylık 2 ce 3 aylarda red yaşadım. Meme başını alıp bırakıp ağlıyordu defalarca . Eds ile en mantıklısı . Eds biberonu var ona mamayı yapıyordum hem mamayı verdim hem memeyi emmesini sağladım. Akış hızına dikkat edin sadece. Biz ikinci redde artık sabrımıs kalmadındiye eşimle açtık ayarı şuan emiyor fakat memeyi çekiştiriyor ve aşırı gelmesini istiyor o nedenle hava yutuyor birde kolik gaz olayı ikiye katladı . İlkte ben hep karşı çıkmıştım açalım hızlı gitsin diyen çok olmuştu pes ettim akıl hızının arttırdım hemen bebeğim ona da bir problem oluşturdu çok zekiler maşallah