Düzensiz Uyku/ Sağım/ Boş Meme Korkusu
123 görüntüleme
E
Elif Ö.
23 Haziran 2025 15:33
Bebeğim 49 günlük gündüz uykuları çok düzensiz. Maalesef gürültülü de bir evde oturuyorum aniden uyanabiliyor emmek isteyebiliyor. Sütüm öyle çok değil maalesef arttırmaya çalışıyorum. sağım yapmak arttırır evet ama uyudu diye düşünüp sağım yaparsam ve memeler boşalırsa bu sefer boş memeye gelmek istemeyecek. Nasıl bir yol izleyeceğim? Boşalan memem 3 saatte ancak doluyor o da güzelce dinlenebilirsem
N
Nilgün E.
23 Haziran 2025 16:13
Merhaba ben de yeni anne ve bir doktor olarak aynı endişeleri paylaşmıştım bu yüzden yazmak istedim :) İlk 2-3 ay bebeklerde gece gündüz ayrımı henüz olmadığı için gündüz uykularının düzensiz olması çok normal endişelenmenize gerek yok. Sık sık emmek istemesi de çok normal. Her zaman acıktığı için değil bazen sadece rahatlamak, uyumak ya da sizi hissetmek için bile emmek isteyebilir. Benim bebeğim 4 aylık gündüz 2-3 saatte bir emmek istiyor. Sütünüz için çay, damla vs süt arttırıcılardan faydalanabilirsiniz. Bol su için. Ne kadar emzirirseniz o kadar artar. Bebek emdikten hemen sonra biraz ekstra sağımla destekleyebilirsiniz. Sağımdan hemen sonra emmem isterse sağdığınız sütü verebilirsiniz. Sıcak duş yine çok iyi gelir. Sütümüz hep az gibi geliyor ama aslında bebeğimize yetiyor. Bebek emdikçe memede depo olan değil de içerden süt kanalına yeni sütler geliyor. Zaten 3.aydan sonra eskisi gibi memede dolgunluk şişlik kalmıyor. Yumuşak ve boş gibi oluyor ama emdikçe geliyor süt. Ben de hala ara ara yetmiyor mu diye düşünüyorum. Kilo takibi de önemli bir kriter. Haftalık 150gr civarı yeterli. Uzun uzun yazdım ama umarım faydalı olmuştur 💕
A
Azize C.
23 Haziran 2025 16:14
Aynı seyı yaşadım nadıl sütüm olcak dıye çoğalacak dıye endusem çoktu ama çok şükür sıödı ıyı hosaf kaynat iç bol su iç sağım yap dolaba at bebek uyanırsa emzır doymadığımı düşünürsem sağdığını verırsın strese gırmeyı. Ilk atlarda ıkı günde ıkı gogusten 100 ml sağarken sımdı çok şükür tek gogusten 120 sagı yom yada emdıkden sınra 30 40 ml sagıyorum

Hilal T.
23 Haziran 2025 18:19
Günlük 2-3 litre su tüketin mutlaka . Ben günde 1 tane kuru incir ve hurma yedim . Süt artışını fark edeceksiniz
Ö
Özlem P.
23 Haziran 2025 18:22
Dolmasını bekledim ben de ilk zamanlar. Hep bi telaşla geçiyordu. Şimdi doluluğu umursamadan teklif ediyorum yetiyor mu yetmiyor mu odaklanmıyorum. Sütüm eskiye nazaran daha çok bence. Sağımı da emzirme sonrası yapabilirseniz daha rahat olursunuz
D
Didem A. ..
24 Haziran 2025 14:40
Bebeğin daha çok küçük bende aynı senin gibi uyanırsa acıkırsa diye sağmıyordum ama bence bebişler sadece acıktığı için emmek istemez bildikleri tek şey emmek. İç güdüne güven