Düzene Girmeyen Gündüz Uykusu
90 görüntüleme
S
Sebahat T.
13 Şubat 2026 02:12
Oğlum 6 aylik oldu. 3 aylıktan bu yana asla düzene oturtamadigim gündüz uykuları var. En fazla yarım saat uyuyor. Uyandiginda uykuya dalmasi için uğraşıyorum ama her zaman işe yaramıyor. Yarım saatlik uykular yeterli olmuyor. Uykusunu alamadığı için çok huzursuz oluyor ve diğer uykularina da geçiş yapmakta zorlanıyor. Bu ikinci çocuğum tecrübesiz değilim ama tecrübelerim bir işe yaramıyor. Çok istiyorum çocuğumun bir uyku düzeni ve rutini olmasını ama olmuyor. Ne sallama ne emzirme ne gezdirme hiç bir yöntem ise yaramıyor. O uykuya dalan kadar her yolu deniyorum. Çaresizlikten o kadar çok ağladığım oldu ki. Evimle diğer çocuğumla doğru düzgün ilgilenemiyorum. Bütün günüm oğlumu uyutmaya çalışmakla ya da huzursuz olduğu için onunla ilgilenmekle geçiyor. Nasil düzene koyabilim sizin de düşüncelerinizi öğrenmek isterim
E
Elif Y.
13 Şubat 2026 14:44
Ben de aynı durumdayım ikinci bebeğim iki buçuk aylık şuan gündür uykusu 20 dk sürekli sallanmak istiyor sallamayı bıraktığım an uyanıyor geri uyuması çok zor oluyor ağlamaktan morarıyor büyük oğlum 2.5 yaşında ona vakit ayıramıyorum ne evi temizleye biliyorum ne yemek yapabiliyorum sadece gün boyu sakinleştirip uyutmaya çalışıyorum ne yapacağımı bilmiyorum uyku eğitimimi alsam emin değilim
S
Sebahat T.
13 Şubat 2026 23:47
Ben uyku eğitimini çok uygulayabilecegimi çok sanmıyorum. Evde 1 cocuk daha varken herseyi her saati bebege göre ayarlayamiyorum. Benim de 4 yasinda kızım var. Sizinki daha küçük sizin için çok daha zordur
B
Buket K.
14 Şubat 2026 00:10
Kızımda öyleydi yaklaşık 9 aylığa kadar gündüzleri 25 35 dakika arası uyurdu tıpkı sizin gibiydi sonra kendiliğinden uzadı uykuları şimdi 12 aylık 1 buçuk 2 saat uyuyor gündüzleri çok zor ama az kalmış bende bir çok yol denedim karartma perde uyandığında geri uyutma falan yaramadı kendiliğinden geçti umarım sizinde öyle olur
S
Sebahat T.
14 Şubat 2026 09:37
Çok teşekkürler cevap verdiğiniz için inşallah bizimki de düzene girer