Düzeltilmiş 6 Aylık Bebekte Uyku
56 görüntüleme
D
Dilan B.
22 Şubat 2026 15:53
Bebeğim gece 19.30-20.00 arası uykuya geçiyor ama saat 00.00 A kadar iki kez uyanıyor. Ayakta sallanarak uyuyor. Beşiğinde uyumuyor. 00.00’dan sonra gece saat başı uyanıyor. Asla kesintisiz uyku yok. Sadece ayağımda uyuyor. Yatağa ya da beşiğe koyunca kısa kısa uyuyor. Ne yapmalıyım çok yoruldum.
F
Fadime Ö.
22 Şubat 2026 16:28
Uzman değilim sadece araştırıp okuduklarımdan biliyorum benim de 5 aylık kızım var ayakta sallamak yaşı büyüdükçe çok zorlar beni diye bir kere bile ayağımda sallamadım onun yerine emzikle uyuttum hep uykuya daldığında emziği çektim 2 aylıktan beri daldığında emziği ağzında atıyor kendisi bazen gece uyanıp mızırdanıyor önce emzik yerine beşikte hafif sallantılar yapıyorum geri uyursa tamam ama uyumazsa emzik veriyorum yavaş yavaş ayakta sallamayı azaltmaya başlasanız bir de akşam uykusuna babasının geçirmesini sağlamayı deneseniz
D
Dilan B.
22 Şubat 2026 16:35
Uzman değilim sadece araştırıp okuduklarımdan biliyorum benim de 5 aylık kızım var ayakta sallamak yaşı büyüdükçe çok zorlar beni diye bir kere bile ayağımda sallamadım onun yerine emzikle uyuttum hep uykuya daldığında emziği çektim 2 aylıktan beri daldığında emziği ağzında atıyor kendisi bazen gece uyanıp mızırdanıyor önce emzik yerine beşikte hafif sallantılar yapıyorum geri uyursa tamam ama uyumazsa emzik veriyorum yavaş yavaş ayakta sallamayı azaltmaya başlasanız bir de akşam uykusuna babasının geçirmesini sağlamayı deneseniz
A
Arzu.G
22 Şubat 2026 17:12
Öncelikle değerli düşünceleriniz ve geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Ben de ilk aylarsa kucağımda pışpışlayıp beşiğine koyuyordum. Ama 4. Aydan sonra bebeğimin huyu suyu değişti. İlk beşikte salladım sonra ayağıma almak zorunda kaldım çünkü artık uykusuzluk beni de çok yoruyordu. Babasının işten dönüş saatiyle uyku saati maalesef uyuşmuyor. Bir de babası onun için oyun arkadaşı olduğu için asla uyumuyor onunla 😅 şimdi ninni açıp uyku sinyali veriyorum sallamayı azaltmaya çalışıyorum ama olmuyor. Rutin de denedim olmadı. Tekrar çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için.
A
Arzu.G
22 Şubat 2026 17:14
Önceliğiniz sallanmayi bıraktırmak olsun bunun için de en iyi destek babadır musaitliginize göre. [10.aya](10.aya) geldiğinizde ayaklarınız yalvarır artık size yeter diye .ne kadar erken o kadar iyi .zaten çok yoruluyorsunuz şuan bir hafta daha da fazla yorulun streslenin sonrasi daha kolay olacaktir