Düzeltilmiş 3. Ayda Ani Huzursuzluk, Gaz Sancısı ve Uyku Değişikliği – Normal mi?

138 görüntüleme
M

Munevver A.

2 Şubat 2026 08:00
Bebegim 4 aylik düzeltilmiş yaşı 3ay. Yaklaşık 1 haftadır birdenbire belirgin gaz sancıları başladı gunduz agliyor huzursuz hep kucak istiyor ve gece uykusu değişti. Daha önce gece uyanıp emdikten sonra beşiğine koyduğumda uyuyabiliyordu; şimdi ise neredeyse tamamen kucakta ve göğsümde olmak istiyor, beşiğe koyunca uyanıyor. Hayatımızda herhangi bir değişiklik olmadı. Bu durum bu yaş için normal olabilir mi, gelişimsel bir dönemle ilişkili olabilir mi?
E

Ebru İ.

2 Şubat 2026 09:16
Bir haftadır aynı sorunu yaşıyorum. Normalde gece acıkınca uyanan bebeğim neredeyse her saat uyanıyor ve yatağa bıraktığım an gözlerini açıyor. Sürekli kollarını bacaklarını hareket ettiriyor .
B

Buket ..

2 Şubat 2026 09:37
Gaz için sık sık masaj yapabilirsiniz farkındalığı arttığı için ağlama ve sık uyanma oluyo 3. Ay atak ayı bir süre sonra düzelir çok normal
B

Buket ..

2 Şubat 2026 09:37
Beyaz gürültü deneyebilirsiniz
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

3 Şubat 2026 19:40
Bence durum gazdan degim 12. Hafta atağı var benim kızım da bu döneme girince yapışık gibi gezdik beşiğinde asla uyumadı 4. Ay uyku gerilemesi ile birleşiyor ve uzun bir süre malesef Allah kolaylık versin
M

Munevver A.

10 Şubat 2026 00:10
Evet anladım ki bu süreç, gelişimsel atak (sıçrama) dönemiymiş. Yaklaşık iki hafta sürdü ve ardından huzursuzluk, gaz sancıları ve uykuya dalma zorlukları birdenbire sona erdi. Zorlayıcı ama geçici bir dönemmiş.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir