Düzeltilmiş 2 Buçuk Aylık Bebekte İştahsızlık
98 görüntüleme
F
Feyza E.
1 Nisan 2026 13:26
Bebeğimde iştahsızlık var. Doğuma göre 4 aylık, düzeltilmiş iki buçuk aylık. Günde 4 çişli bez çıkarıyor. Beşinci tam olarak ıslanmadan gün bitiyor. Demir ilacı kullanıyoruz. Kilo alımı iyi gibi. Doğum kilosu 2.200, şuanda 5.600 gr. Neden böyle olur?
R
Rabia
1 Nisan 2026 13:48
Bebeğiniz neyle besleniyor anne sütü-mama? Son bir ayda ne kadar kilo aldı?
F
Feyza E.
2 Nisan 2026 01:37
Bebeğiniz neyle besleniyor anne sütü-mama? Son bir ayda ne kadar kilo aldı?
B
Bircan S.
Premium Üye
2 Nisan 2026 03:10
Karışık veriyosan bilemezsin ki ne kadar emdiğini Benim kızımda çok kısa emiyordu ilk aylar max. 5 dk falan 6 dk emse şükrediyordum ama kilo alımı iyiydi hızlı hızlı emiyodur belki
Sütün yaramasa 1 ayda 1 kilo almazdı bence yine de danış doktoruna tabiki
R
Rabia
2 Nisan 2026 08:53
Anne sütü ve mama karışık. Sütüm az geldiği için mamayla takviye yapıyorum. Son 1 ayda 1 kilo aldı. Mesele de bu. Kilo alımı iyi ama doktorların günlük alması gerek dediği süt miktar 840 ml, benim kızım max 600 alıyor. Bazen 480 ml ile günü bitiriyor.
F
Feyza E.
2 Nisan 2026 10:19
Karışık veriyosan bilemezsin ki ne kadar emdiğini Benim kızımda çok kısa emiyordu ilk aylar max. 5 dk falan 6 dk emse şükrediyordum ama kilo alımı iyiydi hızlı hızlı emiyodur belki
F
Feyza E.
2 Nisan 2026 10:22
Demek ki yeterince besin alıyor. Örnek veriyorum 120 ml anne sütüyle 120 ml mama’nın besleyiciliği aynı değildir hatta gerçekten çok büyük fark vardır. Bebeğinizin günlük çiş sayısı 4-5 bez oluyorsa genel hali de iyiyse sıkıntı yok. 5 aylık oğlumu sağımla besliyorum mamayı da kabul etmeyen bir bebek ve o da günlük alması gereken miktarın çok çok altında süt içiyor ama kilo alımı maşallah iyi. Bizim doktorumuz miktarı ölçmek sizin işiniz değil diyordu o yüzden takmıyorum bebeğim ne zaman ve ne kadar içmek isterse o kadar içer yani dert etmeyin bebeğinizin maşallahı var.
R
Rabia
2 Nisan 2026 10:27
Ben de sağımla besliyorum, Allah yardımcımız olsun çok zor. Evet kesinlikle farklı mama ve anne sütü. Süt içtiğinde çok çabuk acıkıyor. Mama uzun süre tok tutuyor. Doktor şu miktar alması lazım dediği için sürekli günlük kayıt tutuyorum. Yok yani o miktarlara ulaşmıyor. Ama içimi rahatlattınız teşekkür ederim. Demek ki yetiyor yani yapacak bir şey yok
B
Bircan S.
Premium Üye
2 Nisan 2026 10:33
Ben valla sağmıyodum ne kadar içtiğini takip bile etmedim belki benimkide az ml içmiştir zaten kilo almış mı ona bakıyolar üzülme az emiyo diye sütün yağlıdır hemen doyurup yarıyodur maşallahı var bebeğinin 🌹
F
Feyza E.
2 Nisan 2026 18:37
Her insanın mide kapasitesi farklı bebeklerde de öyle yani günlük miktara her bebek ulaşamayabilir ya da daha fazla tüketebilir. Bebeklerimiz istemediği zaman ağzını kapatıyor, fazlasını ağzından çıkarıyor zaten içimiz rahat olsun inşallah :)
F
Feyza E.
2 Nisan 2026 18:39
Ben valla sağmıyodum ne kadar içtiğini takip bile etmedim belki benimkide az ml içmiştir zaten kilo almış mı ona bakıyolar üzülme az emiyo diye sütün yağlıdır hemen doyurup yarıyodur maşallahı var bebeğinin 🌹
Yükleniyor...