Duz Kafa Sorunu
115 görüntüleme
D
Derya S. ..
3 Şubat 2026 04:50
3 aylik bebegimin kafasinin arkasi surekli duz yatmaktan duzlesmeye basladi. Buna engel olmak icin ozel yastik aldim fakat asla yatmiyor. Her yatista bir sagina bir soluna ceviriyorum fakat o yine bir sekilde duz yatmayi basariyor. Kafa sekli icin ne yapabilirim onerisi olan var mi?

Betül E.
3 Şubat 2026 05:40
Günaydın benim oğlumda sadece soluna yatıyordu öyle bir sorun vardı doktoru 6 aya kadar düzeltebiliyoruz dedi. Sonrasında yine kendi isteğiyle sağa yattı düzeldi. Ben kafasının arkasına yanık yatırıp battaniye sıkıştırıyordum.
T
Tuğba B. ..
3 Şubat 2026 07:36
Benimkide öyleydi gündüzleri yüzüstü yatırıyordum ama başında [bekliyordum.yan](bekliyordum.yan) yatırıncada gündüz arkasına yastık koyuyordum dönmesin diye ama hep gözetim altında boğulur Allah [korusun.Dikkat](korusun.Dikkat) ederseniz düzeliyor

Duygu G.
3 Şubat 2026 08:13
Gün içinde tummy time yaptırın ayınıza uygun dakika kadar. 6 aya kadar toparlıyor. Benim kızımında tahta gibi dümdüzdü düzeldi. Hala da şekillenmeye devam ediyor. 6 ay 6 günlük.

Ayşe V. ..
3 Şubat 2026 10:36
Benimki de öyleydi tummy time arttırın düz kafa yastığı kullanabilirsiniz ya da arkasına destek koyup yan yatırın
E
Elif N.
3 Şubat 2026 11:10
Yüz üstü yatırma, kafasını çevirerek yatırma olması gerekiyor ama benim oğlum ikisine de direnen bir bebek. Söylediğiniz yastıkta da yatmadı. Ben neredeyse uyumadım, sürekli çevirdim. Destekli oturma süresinde kafasındaki baskı azaldığı için de kendi kendine baya düzeliyr. Ama uzmana mutlaka danışınki içiniz rahat etsin.
D
Derya S. ..
6 Şubat 2026 08:00
Yüz üstü yatırma, kafasını çevirerek yatırma olması gerekiyor ama benim oğlum ikisine de direnen bir bebek. Söylediğiniz yastıkta da yatmadı. Ben neredeyse uyumadım, sürekli çevirdim. Destekli oturma süresinde kafasındaki baskı azaldığı için de kendi kendine baya düzeliyr. Ama uzmana mutlaka danışınki içiniz rahat etsin.
3 aylik bebegimi gece uyurken de yuz ustu yatirabilir miyim?
E
Elif N.
6 Şubat 2026 10:11
Ben buna cesaret edemedim. Ama yapan ve tavsiye eden arkadaşlarım olmuştu.