Duyusal Hassasiyet Yaşayan Var mı?

206 görüntüleme
C

Ceylan

28 Temmuz 2025 18:24
Merhaba bebegim 7 aylik.duzeltilmis 6 aylik...bebeğım üstünü giydirirken çikarirken kiyameti kopariyor resmen..yuzune krem sürecem sürdürmuyor.hep agliyor.kendine pek dokunulmasini sevmiyor.hep huzursuz.dogru duzgun uyumuyor.dışe yormustum ama malesef degil..bu durumu yasayan ve aşan oldu mu?
İlsu O.

İlsu O.

29 Temmuz 2025 10:07
Merhaba; doğumdan beri yaşıyor musunuz bu huzursuzlanmaları ? Yeni mi oldu
C

Ceylan

29 Temmuz 2025 13:52
Yuzune dokundurtmama haricinde geri kalanini doğumdan beri yaşıyorum.heo huzursuz bir cocuk oldu.
İlsu O.

İlsu O.

31 Temmuz 2025 00:56
Huzursuzluk değil aslında sizinde dediğiniz gibi duyusal bir hassasiyeti olabilir. Çocuk doktorunuzla bir görüşün Prematüre doğmuş bebekler üç yaşına kadar duyu bütünleme açısından değerlendirilmeli diye biliyorum. Şehir hastanelerinde ya da eğitim araştırmalarda çocuk gelişimciler var onlar eminim daha iyi yorum yapar. Duyusal hassasiyette ergoterapi desteği alınabilir.

İlk zamanlar bende kıyafet giydiremezdim ama sonra bez değişirken, masaj yaparken, kıyafet giyerken hepsinde tek tek anlatmaya başladın işte masaj yapıyorum bu sana çok iyi gelecek sen güzel büyü diye, sol kolumuzu giyiyoruz gibi gibi belki biraz sohbet ve dokunma şeklinizi değiştirerek durumu gözlemleyebilirsiniz 🤷‍♀️

Çözüm bulursanız bende bilmek isterim sağlıkla büyütün
K

Kübra Ö. ..

31 Temmuz 2025 18:30
Benimde ikizlerim var. Onlarda 35 haftalık doğdu. Kızda sorun yok ama erkek çıldırıyor. Şuan 20 aylıklar. Ne el ağız sildirmek, ne üst giydirmek, üstünü örtmek mümkün değil.. Sevdirmiyor bile kendini.. Hep geçer düzelir dedik ama yok..
C

Ceylan

31 Temmuz 2025 21:32
Ben de geçer geçer dedim ama gittikçe bu durumun boyutu büyümeye başladı ve endişeleniyorum.salı günü doktora götürcm bakalım onlar neler diyecek.
R

Rüya

31 Temmuz 2025 21:58
Benimde oğlum prematüre aynı şekildeydi her alt değiştirmede inanılmaz ağlıyodu 2 buçuk aylıkken kasık fıtığı çıktı malesef ameliyat oldu düzeldi artık ağlamıyo. Ama çevremden duyduğum çoğunlukla erkek bebeklerde oluyormuş bu alt üst değiştirmede ağlamalar. Güzel haber alınn
K

Kübra Ö. ..

6 Ağustos 2025 20:46
Doktora götürdüyseniz bizimle paylaşır mısınız nasıl yorumladıklarını?
A

Asya A.

10 Ağustos 2025 14:23
Ceylan hanım ne dediler acab

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir