Duvar Yalama
133 görüntüleme

Deniz T.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 20:23
Merhabalar bebeğim 8 aylık duvarı yalıyor bu bir vitamin eksikliği filan mıdır yoksa keşfetme mi 樂

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mayıs 2026 20:23
Bebeğinizin duvar yalaması birkaç farklı sebebe bağlı olabilir. Bu davranışın nedenleri arasında:
Keşfetme ve oyun: Bebeğiniz dünyayı keşfediyor ve yeni şeyler öğreniyor olabilir. Duvar yalamak, onun için yeni bir deneyim ve keşif yöntemi olabilir.
Vitamin eksikliği: Bazı durumlarda, bebeklerde vitamin eksikliği duvar yalama gibi davranışlara neden olabilir. Ancak bu genellikle başka belirtilerle birlikte görülür.
Diş çıkarma: Bebeğinizin diş çıkarma döneminde olduğu için ağrı veya huzursuzluk yaşıyor olabilir. Bu da duvar yalamasına neden olabilir.
Dikkat çekme: Bebeğiniz dikkat çekmek için duvar yalayabilir.
Endişe verici bir durum olsa doktora başvurmanız gerekir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Aylk Diş Yok
2. 8. Ay Atağı mı Yoksa Diş mi
3. 8 Aylık Başını Evdeki Parkeye Vurdu
Keşfetme ve oyun: Bebeğiniz dünyayı keşfediyor ve yeni şeyler öğreniyor olabilir. Duvar yalamak, onun için yeni bir deneyim ve keşif yöntemi olabilir.
Vitamin eksikliği: Bazı durumlarda, bebeklerde vitamin eksikliği duvar yalama gibi davranışlara neden olabilir. Ancak bu genellikle başka belirtilerle birlikte görülür.
Diş çıkarma: Bebeğinizin diş çıkarma döneminde olduğu için ağrı veya huzursuzluk yaşıyor olabilir. Bu da duvar yalamasına neden olabilir.
Dikkat çekme: Bebeğiniz dikkat çekmek için duvar yalayabilir.
Endişe verici bir durum olsa doktora başvurmanız gerekir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 8 Aylk Diş Yok
2. 8. Ay Atağı mı Yoksa Diş mi
3. 8 Aylık Başını Evdeki Parkeye Vurdu
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

İlsu O. K.
28 Mayıs 2026 23:03
9-12 ayda zaten tahliliniz olacak o zaman doktorunuza söyleyin değerlendirsin ama şuan oral dönemde bebeğiniz her şeyi yalaması normal, ağızla keşif yapıyor
Ş
Şule ..
28 Mayıs 2026 23:09
Ben çocukken hep gizli gizli duvar yalardım hamilelikte de canım aşırı beton çekti demirim oldum olası düşüktür. O duvarın kimsenin alamadığı cezbeden bi kokusu var

Deniz T.
Premium Üye
28 Mayıs 2026 23:41
Tesekkur ederim 7 aylik oldugun da tahlil yapilmisti kan değeri dusuktu ilac damla sayisi degisti bende biraz vitamin degerlerinden suphe duydum ama bir yandan da diş cikariyor herseyi ısirma istegi duyuyor
Yükleniyor...