Düşük Kiloda Doğan Bebekte Kilo Alımı
145 görüntüleme
I
Irem D. A.
14 Temmuz 2025 21:51
merhaba kız bebeğim 38+3 2350 gr baş çevresi 33cm doğdu şuan 3 ay 23 günlük 5 kg ve baş çevresi 38.6. sadece anne sütü alıyor 1 aydır meme reddiyle uğraşıyorum. hiç mama vermedim ve sütümü sağarak da extra vermeye çalışıyorum ama biberon, kaşık, eds hiçbiriyle veremedim bazen biberon alıyor çoğunlukla da almıyor. doktor kilosu ve baş çevresi çok düşük yaşıtlarına göre çok geride mama başlayın dedi. başlamam gerekiyor mu kilo alımı az mı ? zaten biberon kabul etmiyor nasıl veririm bilmiyorum ve kafa ultrasonu çektirdim normal çıktı ve ben de çok zayıf doğan ve aile genetiği tamamen zayıf olan bir anneyim öneriniz nedir?
Z
Zerrin ..
14 Temmuz 2025 22:47
İrem hanım benim bebeğim de 2700 doğdu aynı sizinki gibi 38+3 te doğdu ve 3 ay 18günlük. . Biz başından beri mama destekli gittik. Bizşm bebeğimiz de 2. Ayında 600 gr aldı doktoru kilosunu az bulduğu için 2/3 ay arasında geceleri vs gün içinde süt sağıp verdik. Neyse gün sonunda en son 1 Temmuz’da 3 ay 4günlükken kilosuna bakıldı 5250 baş çevresi 38.5 geldi. 10 gündür biz de meme reddi yaşıyoruz bu arada biberonu da istemiyor, normalde eskiden beslendiğinin yarısını ancak içiyor. Memeye geliyor ağzı memeye değdiğinde bagırarak ağlıyordu. Osman hoca bana çocuk aşırı hızlı kilo almış dedi. O kadar fazla beslemişiz ki çocuk bezmiş resmen ve 3. Ayda artık farkına varıp istediği kadar alıyormuş, bu sebeple fazla beslenmek istemiyormuş anladığım. Bende kaşık , bardak , Eds hepsini denedim ama maalesef. 2 gündür hiç zorlamıyorum onu. Dün gece bana göre resmen aç yattı ve gece boyu kalkmadı hiç zorlamadım. Bugün şükürler olsun emiyor 🙏 hatta akşam o kadar güzel emdi ki agzım açık izledim. Benim de genetik olarak çok ince bi yapım var, sürecimiz çok benziyor, bana önerilen mamayı kesmem oldu çünkü mamasız beslendiği dönemde (15/20 gün) yeterli kilo almış zaten. Açıkçası Osman hocayla görüştükten sonra biraz rahatladım psikolojik olarak da. Bence siz de caninizi sıkmayın, çocuğu zorlamadan strese girmeden, iletişimde kalın, sık sık ten tene temas yapın. Ben öyle yaptım, kucağımda göğsume yaslayarak uyuttum sonra yatağına koydum. Biberonla mama ya da süt verirken emer pozisyonda tutarak kucagımda yan şekilde küçük biberon ile yavaş akış verdim ve memeyi ağzına burnuna yakın tuttum o sırada. Normal gün içinde ağladı diyelim, kucağımda tutarken yine memeyi çıkarıp memeye yakın tuttum ama asla ağzına vermeye calışmadım baktım arada memeye hamle yapıyor. Bir de geceleri uykulu olduğu için emiyorlar aklınızda olsun. Umarım sizde kız zamanda aşarsınız.
A
Atike U. M. ..
14 Temmuz 2025 22:50
Merhaba İrem hanım,memede rahatça doyan bebekler biberonu pek almıyor. Ayda ortalama 600 gr almış bu Yeterli kabul ediliyor diye biliyorum ben, lakin bence başka bir doktora gidin. Taze bi anneye böyle davranan bir doktor var olan sütü de azaltır stresin üzüntüsüyle. Benim oğlum da hamilelikten belliydi tombul bi bebek olmaz bu sizin fiziğinizde olacak demişti doktorumuz ince ve uzun bir bebek hâlâ 11aylık olmak üzere
Z
Zerrin ..
14 Temmuz 2025 22:51
Son olarak bizşm gaz problemi devam ediyor, sütümün tazyikli olabileceği söylendi. Bugün memeyi makaslayarak verdim ve 2-3 dk da bir gazını çıkardım mutlaka. Bilginiz olsun
I
Irem D. A.
14 Temmuz 2025 23:06
Zerrin hanım tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. İnanın çok gerginim hem çevremdeki insanlar hem gittiğim doktor çok tuhaf bir şekilde sanki bebeğim doğduğu kiloda kalmış hiç kilo almamış gibi resmen beni azarladı çocuğumu endokrin bölümünün takip etmesi gerektiğini neden bu kadar düşük kiloda doğduğunun araştırılmasını gerektiğini vs söylerek beni gerip psikolojimi bozdu. bebeğim huzursuz bir bebek değil keyfi yerinde aç olan bebek ağlar diye düşünüyorum ama direk mamaya yönlendirme olunca insan acaba doymuyor mu psikolojisine giriyor. umarım kilo alımı düşük kalmamıştır bu ay 20 günde 400 gr almış şuan tam 5 kilo 4 aylık olmak üzereyiz tartılmamıza 10 gün var yani artık o kadar psikolojim bozuk ki gece gündüz sağım yapıp bebek emzirmeye çalışıyorum çok yoruldum 😔
I
Irem D. A.
14 Temmuz 2025 23:10
Atike hanım tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. benim kadın doğum doktorum bu bebek senin gibi minyon bir bebek olur ya anaya çeker ya babaya demişti ama çocuk doktoru beni gerdikçe gerdi psikolojim çok kötü durumda artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
B
Büşra Ü.
14 Temmuz 2025 23:48
Merhaba, benim oğlum da 37+5 te doğdu. Doğum kilosu 2400 baş çevresi 33 cmdi. Boyumuzda 46 cm :) şu an 4 aylık olduk güncel kilosu 5300 boyumuz 59 cm baş çevresi 38,5. Başından beri meme+mama şeklinde ilerliyoruz. Osman hocaya sordum kilo alımı için gayet iyi olduğumu söyledi ayrıca sağlık ocağındaki doktorumuzu da aylık kontrole gidiyoruz o da iyi olduğunu belirtti. Bende ilk zamanlar çok takıyordum kilo almıyor gibi geliyordu, dışarda görenler hep küçük zannediyordu bebeğim 2 aylıktı ama görenler yeni mi doğdu diye soruyorlardı o kadar moral bozucu bir durum ki… ama bir yerden sonra kafaya takmayı bırakıyorsun çünkü bebiş bu kadar yani zorlayamazsın:) Burda bence asıl mesele şu bence doğum kilosu baz alınmalı doğduğu kilo zaten düşük olduğu için daha fazlası beklenemez ee bide sağlığı yerindeyse bi hastalık vs yoksa daha ne beklenebilir ki o yüzden bizi en iyi bizler anlarız bebişinizle geçirdiğiniz günlerin keyfini çıkarın zaten büyüyecekler daha çok kilo alacaklar varsın şimdilik bu kiloda olsunlar ☺️ (benimle aynı durumu yaşadığınızı görünce yakın kilolardayız diye yazmak istedim :) ) kızınızla sağlıklı bir hayat yaşamanızı dilerim iyi geceler ☺️
I
Irem D. A.
15 Temmuz 2025 00:10
Büşra hanım tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. aynı şeyleri yaşıyoruz gerçekten.. bana da bu bebek yeni mi doğdu dediler çoğu zaman.. doktor doğumdan itibaren hiçbir kilo alımına bakmadı hiçbir veriye bakmadı sadece bilgisayardan persentil eğrisine bakarak son kilosuna göre bu çocuk yaşıtlarından çok geride kalmış dedi.. normalde özel hastane takipliyiz 2. ayda sütüm azalmıştı bebeğim gerçekten çok az kilo almıştı ama buzlukta stoklu sütlerim vardı bana mamaya başlayalım dedi ben karşı çıktım buzluktaki sütlerimi veririm dedim o süreçte de sütümü arttırdım zaten bebeğim 3 gün biberon aldı sonra memeye gıcıklık başladı ben hem sağdım hem emzirdim hem buzluk takviyesi yaptım kaşıkla vs her yolu denedim sonra o doktor direk mama önerdiği için devlet hastanesine gittim hiçbir veriye bakmadı çocuk geri kalmış dedi yani şaka gibi gerçekten.. Osman hocaya güvenim sonsuz gerekirse danışmanlık alacağım çünkü hocamız insanları germiyor zorbalamıyor.. hepimizin minikleri sağlıkla büyüsünler inşallah 🙏🏻
B
Büşra Ü.
15 Temmuz 2025 00:22
İrem hanım zaten siz anne olarak bebeğinizin aç olup olmadığını çok iyi anlarsınız. Sizi gerçekten tebrik ederim ki bu zamana kadar sadece anne sütü ile besleyebilmişsiniz keşke bende yapabilseydim ama bizim oğlan güçsüz olduğu için emmede zorlandı benim sütüm gelmedi sonrasında uzamış sarılık geçirdik ve mecburiyetten mamaya başladık. Sizde elinizden geleni yapıyorsunuz bence böyle devam edin başkalarının dediklerine de aldırış etmeyin. Herkesin bebeği kendine özeldir şu ayında illa şu kadar kilo almak zorunda diye bir kural yok. Siz gönlünüzü ferah tutun :)
S
Semanur Ş.
15 Temmuz 2025 00:53
İrem hanım doktorunuzu acil olarak değiştirin ve iyi araştırın gideceğiniz doktoru. Anneler zaten bebeğindeki en ufak geri kalmışlığı kafan takan bir insan bunu size nasıl der. Ki baktığımızda 2 buçuk kilodan fazla almış 4 ayda neye dayanarak bu bebek kilo az almış demiş anlayamadım doğum kilosu belli bu bebeğin. Sakın emzirmeyi bırakmayın benimki 3 kez meme reddi yaptı ya ayaktta sallanarak ya pilates topunda zıplayıp emzirerek normale döndük. Anne zaten iç güdüsel olarak hissediyor doyup doymadığını benim gittiğim doktor çok şükür mama lafını hiç etmedi ama çevremdeki herkes bu çocuk ağlıyor açlıktan ağlıyor kesin sütün yetmiyor acaba ki ben hiperlaktosyan geçiren biriydim ona rağmen o kadar moralimi bozarlarlardı ki . Şükür sağlıklı bir kızım var. En önemlisi bu sağlıklı mı hareketleri iyi mi aylık yapması gereken hareketleri yapıyor mu doktor komtrolünde önceki kilosuna göre kilo almış boyu uzamış mı yani yerinde saymıyorsa en az 500 gr aldıysa aylık yeterli siz bakmayın hala eski bilgilerle olan doktorlar var maalesef
I
Irem D. A.
15 Temmuz 2025 10:53
Büşra hanım hiç öyle düşünmeyin benim kadın doğum doktorum şunu demişti hiç unutmam ; kızım bebek kendi rızkı kadar anne sütünü içecek naparsan yap bu değişmez demişti.. Gerçekten o kadar doğru ki bebeklerimizin nasibi ne kadar bilmiyoruz ben mamaya karşı değilim keşke hepimiz dört dörtlük emzirebilsek ama olmayınca en azından mama gibi bi seçenek var şükürler olsun.. benim sütüm eğer az olsaydı bende mama verecektim ama anne sütüyle hala kilo alabilen bir bebeğe sırf zayıf diye mama başlayın demelerine sinir oluyorum.. sonuçta hekime güvenemeyeceksek kime güveneceğiz annelik zaten çok zor 😥
I
Irem D. A.
15 Temmuz 2025 10:58
Semanur hanım gittiğim doktor prof devlet hastanesine gittim özeldeki hoşuma gitmeyince ama doktor yerinde yok yerine asistan bakıyor bana bunları asistan doktor söyledi zaten bidaha gitmeyeceğim.. çocuk hastalıklı gibi davrandı muayene bile etmedi ben zorla ettirdim inanır mısınız.. ben 50 günden sonra regl oldum sütüm azaldı 2.5 aylıktan beri yılmadım zıplayarak sallayarak gezerek emzirmeye devam ediyorum herkes anne sütüne düşman olmuş ve herkes bebeğin ayda 5 kg almasını bekliyor bir de klasik şu laf var biz 10 tane büyüttük siz daha ne bileceksiniz büyük sözü dinleyin 😁 evet dinleyip sütü kesip mama verelim ne diyim ki artık