Düşük Doğum Ağırlıklı Kilo Alamama

375 görüntüleme
G

Gizem Ö.

22 Ağustos 2026 22:06
Bebeğim sınırda prematüre, düşük doğum ağırlığıyla doğdu. 36+5 te 2080 gr, 44 cm, b baş çevresi 33 olarak doğdu, 4 gün küvözde kaldı.

Şu an 4 ay 22 günlük, düzeltilmiş 3 ay 25 günlük. Anne sütü artı mamayla besleniyoruz.

Kilosu 4800, boyu 59 cm, baş çevresi 39. Bir süre önce biberon reddi yaşadık. Mama alamadı, sadece anne sütü aldı, o dönemde de kilo alımı biraz yavaşladı. Şu an anne sütüyle devam ediyoruz.

Bir sorun var mı, ne yapmalıyım, doktorlar endişelenecek bir şey yok böyle devam edebilir diyorlar ama endişe etmekten kendimi alamıyorum
R

Rabia Ç.

22 Ağustos 2026 23:01
Bence de sorun yok bol bol emzirin teklif edin. kaygıyı bebekler anlıyor.
Y

Yağmur B.

Premium Üye
22 Ağustos 2026 23:41
Merhaba. Benim bebeğim de36+4 te 1950 doğdu. Şuan 8 aylık ve şuan 7 kg civarı. O dönemler çok zor ve stresli geçiyor sizi çok iyi anlıyorum ama emin olun geçiyor. Çok çabuk toparlıyolar. Lütfen kendinizi üzmeyin sizin iyi olmanız bebeğinizin iyi olması demek
G

Gizem Ö.

23 Ağustos 2026 08:17
Yağmur Bulut
Merhaba. Benim bebeğim de36+4 te 1950 doğdu. Şuan 8 aylık ve şuan 7 kg civarı. O dönemler çok zor ve stresli geçiyor sizi çok iyi anlıyorum ama emin olun geçiyor. Çok çabuk toparlıyolar. Lütfen kendinizi üzmeyin sizin iyi olmanız bebeğinizin iyi olması demek
Çok teşekkür ederim. Bebeğiniz ek gıda alımında vs bir iştahsızlık, herhangi bir gelişim geriliği işareti verdi mi hiç bu süreçte sorun yaşadınız mı acaba sakıncası yoksa sormak isterim
Y

Yağmur B.

Premium Üye
23 Ağustos 2026 08:24
Gizem Özyiğit
Çok teşekkür ederim. Bebeğiniz ek gıda alımında vs bir iştahsızlık, herhangi bir gelişim geriliği işareti verdi mi hiç bu süreçte sorun yaşadınız mı acaba sakıncası yoksa sormak isterim
Ek gıda tadım sürecine düzeltilmiş aynına göre değil de normal ayına göre başlamıştık. Tadımları biraz uzun tuttuk, iştahsız değil ama yediği hiçbir şeyi ilk başta beğenmedi. Ama sonrasında o sorunumuz da kalmadı. Oturma sürünme vs gibi durumlar da en fazla 2 hafta gecikmeli ilerledi bazı durumlarda onu bile yaşamadık. İlk başlarda erken doğum gelişimde farketse de zamanla kapanıyor bu fark. Her çocuk farklıdır tabi normal zamanında ya da düşük kilo doğmasa da yaşayacaktık belki bunları. Tahmin ettiğinizden daha hızlı ve kolay adapte olacaktır bebeğiniz emin olun. Siz süreci kendinize zorlaştırmayın yeter 🙏🏻☺️
G

Gizem Ö.

23 Ağustos 2026 08:33
Yağmur Bulut
Ek gıda tadım sürecine düzeltilmiş aynına göre değil de normal ayına göre başlamıştık. Tadımları biraz uzun tuttuk, iştahsız değil ama yediği hiçbir şeyi ilk başta beğenmedi. Ama sonrasında o sorunumuz da kalmadı. Oturma sürünme vs gibi durumlar da en fazla 2 hafta gecikmeli ilerledi bazı durumlarda onu bile yaşamadık. İlk başlarda erken doğum gelişimde farketse de zamanla kapanıyor bu fark. Her çocuk farklıdır tabi normal zamanında ya da düşük kilo doğmasa da yaşayacaktık belki bunları. Tahmin ettiğinizden daha hızlı ve kolay adapte olacaktır bebeğiniz emin olun. Siz süreci kendinize zorlaştırmayın yeter 🙏🏻☺️
Şu an kilo düşüklüğünden mi bilemiyorum, tummy time a çok vakit ayıramadığımız için belki ama oturmada baş kontrolü tam yok maalesef. Ben de takvim yaşına göre başlamak istiyorum ek gıdaya ama bu sebepten çekiniyorum. Tam olarak kaçıncı ayda başlamıştınız ek gıdaya
Y

Yağmur B.

Premium Üye
23 Ağustos 2026 09:24
Gizem Özyiğit
Şu an kilo düşüklüğünden mi bilemiyorum, tummy time a çok vakit ayıramadığımız için belki ama oturmada baş kontrolü tam yok maalesef. Ben de takvim yaşına göre başlamak istiyorum ek gıdaya ama bu sebepten çekiniyorum. Tam olarak kaçıncı ayda başlamıştınız ek gıdaya
Tummy time da bizimki de çok zorlanıyordu başlarda duramıyordu sevmiyordu ama kısa kısa da olsa hep denedim. Tadımlara 5 ay 10 günlük gibi başladım. 6 ay 1 haftalıkken de ufak ufak yemek tadımlarına başladık. Miktar az tabi ama şuan da kahvaltı öğlen yemeği ve ara öğün olarak devam ediyoruz.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir